Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
08 octombrie 2019

Ministrul ucrainean al Apărării analizează posibilitatea retragerii trupelor militare din Donbas

Ministrul ucrainean al Apărării analizează posibilitatea retragerii trupelor militare din Donbas
08 octombrie 2019

Ministrul ucrainean al Apărării analizează posibilitatea retragerii trupelor militare din Donbas

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Zagorodniuk, a subliniat că procesul poate începe numai atunci când trupele ruse de ocupaţie vor respecta regimul de „linişte” pe o perioadă de cel puţin de șapte zile. Totodată, el  a menționat că după încheierea procesului de retragere, controlul asupra zonei demilitarizate va fi preluat de către angajații Poliției Naționale a Ucrainei. 

După cum a subliniat Andrii Zagorodniuk, armata ucraineană se va retrage la o distanţă, care îi va permite să revină imediat, în cazul în care forţele ruse de ocupaţie vor încălca acordurile de linişte. Amintim că în cursul zilei de ieri, mercenarii pro-ruşi au atacat din nou localitatea Zolote.

După cum a anunţat secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, Kremlinul are o oarecare influenţă asupra aşa-numitelor Republici separatiste Doneţk şi Lugansk, însă nu poate influenţa asupra retragerii foţelor militare. De asemenea, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko a declarat că retragerea trupelor militare din zona localităţii Petrivski şi Zolote nu a început ieri seară din cauza tirurilor de foc lansate recent asupra acestor zone. În afară de aceasta, el a adăugat că retragerea trupelor militare va începe în a 7-a zi după ce în zona dată va înceta focul, adică nu vor mai fi lansate tiruri de foc.

Amintim că, anterior Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski a declarat că în timpul tratativelor de la Minsk privind reglementarea situaţiei în Donbas, părţile au  convenit să fie retrase trupele militare din localităţile Petrivski şi Zolote.  

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 779


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți