Opinie
Redactor: Leonid Parpauț
09 decembrie 2019

Negocierile de la Paris: Ucraina în fața riscurilor și șantajului putinist (opinie)

Negocierile de la Paris: Ucraina în fața riscurilor și șantajului putinist (opinie)
09 decembrie 2019

Negocierile de la Paris: Ucraina în fața riscurilor și șantajului putinist (opinie)

”În cazul acceptării șantajului lui Putin de a purta tratative directe cu autoproclamatele republici separatiste, Ucraina va înceta să mai existe ca stat și subiect de drept internațional”

Cele mai mari riscuri la care Volodimir Zelenski va trebui să facă față în cadrul negocierilor de la Paris, potrivit analistului ucrainean Iurii Șulipa, va fi șantajul și presiunea din partea Rusiei. Se va face totul pentru a-l convinge pe Zelenski să poarte tratative directe cu liderii așa-numitelor republici populare separatiste Donețk/Lugansk, notează 24tv.ua.

”Dacă la summitul în formatul Normandia președintele Ucrainei va ceda în fața șantajului putinist și va accepta să intre în negocieri directe cu marionetele de la Kremlin, atunci în scurt timp Ucraina va înceta să mai existe ca stat și subiect de drept internațional”, a specificat analistul.

Un alt punct periculos al negocierilor de astăzi, potrivit directorului ”Institutului politicii naționale”, Șulipa, poate fi amestecul intenționat de teme interconectate în diferite domenii și pe diferite aspecte: tranzitul de gaze, refuzul la victoriile obținute de Ucraina în procesul contra Gazpromului în arbitrajul de la Stockholm, schimbul de prizonieri, anexarea Crimeei, și aici, partea ucraineană va trebui să fie foarte atentă și echilibrată în luarea deciziilor - pot exista capcane ascunse, ce nu pot fi observate din cauza lipsei de experiență.

Potrivit unui alt analist ucrainean, Vitalii Portnikov, citat de kommersant.ua, ”Putin este disponibil să schimbe tema discuțiilor despre gaze pe o discuție despre Crimeea. Rezultatele în ambele discuții vor fi diferite. Discuția privind importul gazelor se poate încheia cu restabilirea dependenței energetice a Ucrainei de Rusia, de fapt, la acest pas îl îndeamnă pe Zelenskii cei din anturajul președintelui, iar discuțiile despre Crimeea se vor încheia fără vreun rezultat… Putin nu va alege tema Crimeii, ci tema livrărilor și tranzitarea gazului rusesc, propunând, astfel, necesitatea încetării focului în Donbas”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 872


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți