Opinie
09 decembrie 2021

Numărul miliardarilor în lume este în creștere, în Ucraina – în scădere (opinie)

Numărul miliardarilor în lume este în creștere, în Ucraina – în scădere  (opinie)
09 decembrie 2021

Numărul miliardarilor în lume este în creștere, în Ucraina – în scădere (opinie)

În lume, conform unor date din  2020, cei mai mulți miliardari anul trecut au fost înregistrați în SUA - 614 persoane. În Ucraina - 6  miliardari.

Dacă Ucraina va sprijini oamenii de afaceri, atunci statul nostru va avea șanse  bune pentru dezvoltare, a scris pe contul său de Facebook expertul Oleksandr Ohriemnko, președinte al Centrului Analitic Ucrainean, citat de comments.ua.

Statele Unite sunt pe primul loc la numărul de miliardari. ”Avem foarte puțini miliardari, dar prea mult zgomot pentru nimic…  Trebuie să-i susținem pe oamenii de afaceri și vom avea mai mulți miliardari în Ucraina. În general, bogăția Statelor Unite  - lobby și sprijinul conducerii americane, în primul rând, a oamenilor bogați, și nu a tot felul de șmecheri care vor să trăiască din diferite ajutoare și împrumuturi”, a completat expertul ucrainean. China se află pe locul doi în ceea ce privește numărul de miliardari din lume - 388 de oameni bogați. Pe locul trei  s-a clasat Germania (107 persoane), lcoul patru - India (102 persoane). Printre cei mai bogați zece oameni din lume se numără 8 americani.

Primele 10 țări cu cel mai mare număr de miliardari: SUA (614), China (388), Germania (107), India (102), Rusia (99), Hong Kong (67), Brazilia (45), Marea Britanie ( 45 ), Canada (44) și Franța (39).

În ciuda faptului că averile miliardarilor s-au schimbat, milionarii și miliardarii din Statele Unite au beneficiat de peste 80% din beneficiile din modificările fiscale pe care republicanii le-au adus pachetului de ajutor economic în perioada de pandemie cauzată de noul coronavirus. Pe măsură ce piețele globale se schimbă, averile celor mai bogați oameni din lume au fluctuat în așa fel încât mulți dintre ei și-au pierdut titlul de „miliardar”. Averea totală a miliardarilor în dolari ruși în 2021 a crescut cu 145 de miliarde de dolari - până la 630 de miliarde (cu 30%). Potrivit Forbes, miliardarii ruși s-au clasat pe locul trei în termeni absoluti de creștere a veniturilor. Pe primul loc - miliardarii din Statele Unite, averea acestora a crescut cu 945 de miliarde (sau 23%).

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 343


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți