Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
19 august 2020

Oficial: Timp de 10 ani peste 1 milion de străini au obținut cetățenia ungară

Oficial: Timp de 10 ani peste 1 milion de străini au obținut cetățenia ungară
19 august 2020

Oficial: Timp de 10 ani peste 1 milion de străini au obținut cetățenia ungară

Secretarul de stat pentru politica națională de la Budapesta, Arpad Janos Potapy, a marcat a zecea aniversare a adoptării legii privind dubla cetățenie a Ungariei.

Vorbind în sud-vestul țării, la un târg organizat de o societate secuiască locală, Potapy a spus că în urmă cu zece ani, în Ungaria, a avut loc o schimbare radicală de direcție în sprijinul comunității maghiare din străinătate.

Potrivit acestuia, după adoptarea legii cu privire la dubla cetățenie la 26 mai 2010, peste 1.100.000 de persoane au primit cetățenia maghiară. "Acest lucru a creat o oportunitate pentru toți ungurii de a se alătura națiunii maghiare într-un sens legal", a adăugat Potapy.

Legea a ajutat să abordeze problema etnicilor maghiari care trăiesc în afara țării. În 2014 și 2018, maghiarii cu dublă cetățenie au avut și posibilitatea de a vota la alegerile naționale.

"Acum, parlamentul maghiar poate fi considerat o întrunire cu adevărat națională, deoarece reprezintă întreaga națiune", a spus Potapy.

Nu se știe exact câte acte de cetățenie maghiară au fost emise în Transcarpatia până  acum. Potrivit procurorului șef militar al Ucrainei, acesta este de aproximativ 120.000. În total, aproximativ 300.000 de cetățeni ucraineni au obținut cetățenia maghiară. Începând cu 2015, peste 124.000 de ucraineni au solicitat cetățenia maghiară, potrivit autorităților ucrainene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 628


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți