Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
16 martie 2021

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneka

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneka
16 martie 2021

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneka

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizarea cu serul britanic. 

"În acest moment, recomandarea este că riscul, dacă nu vaccinăm folosind serurile AstraZeneca sau alte vaccinuri, depăşeşte riscul infecţiei COVID, despre care ştim că are un impact semnificativ asupra persoanelor cu boli severe, spitalizare şi moarte", spune Mariangela Simao, asistentă-director OMS. 

Oficialii organizaţiei au vorbit şi despre cazurile de coagulare a sângelui, de care au suferit unele persoane vaccinate cu AstraZeneca. "Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul. În ceea ce am văzut până acum din datele preliminare, nu există un număr crescut de cazuri de evenimente tromboembolice în Europa sau în Marea Britanie", a mai spus Simao, potrivit digi24.

Nu doar OMS s-a pronunţat în acest sens. Inclusiv Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie  a emis un comunicat, prin care dezminte fundamentul îngrijorărilor referitoare la ser.

Phil Bryan, directorul pentru siguranţa vaccinurilor, din cadrul agenţiei, a declarat: "Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19, când li se cere acest lucru. Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza", a explicat Bryan, citat de Mediafax.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 370


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți