Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
11 ianuarie 2022

Papa Francisc: Să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală

Papa Francisc: Să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală
11 ianuarie 2022

Papa Francisc: Să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală

Papa Francisc a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a continua efortul vaccinării și a subiniat că vaccinul este "soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii".

"Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic şi al întregii comunităţi internaţionale", a declarat Suveranul pontif luni dimineaţă în faţa corpului diplomatic, exprimându-şi dorinţa ca toata populația planetei să beneficieze de un acces egal la asistenţă medicală esenţială şi la vaccinuri, notează digi24.

"A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiţionaţi de ideologia momentului, deseori construită pe informaţii nefondate sau pe fapte insuficient documentate", a adăugat el.

"Orice declaraţie ideologică rupe legăturile dintre raţiunea umană şi realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de 'cură de realitate', care ne cere să privim problemele în faţă şi să adoptăm soluţiile adecvate pentru a o rezolva", a mai spus Suveranul pontif.

Potrivit papei, vaccinurile "nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranţă, alături de tratamentele dezvoltate, soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii", scrie Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a pledat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării, pe care a calificat-o drept un "act de iubire". 

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 474


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți