Opinie
13 aprilie 2020

Patriarhul Daniel: Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale

Patriarhul Daniel: Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale
13 aprilie 2020

Patriarhul Daniel: Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale

Patriarhul BOR a declarat că unul dintre efectele restricţiilor sociale impuse de autorităţi pentru a diminua răspândirea noului coronavirus este acela că mulţi oameni care stau acasă sunt copleşiţi de teama bolii sau chiar a morţii, potrivit RFI România.

Patriarhul Daniel a transmis în Duminica Floriilor un mesaj de speranţă în contextul crizei socio-medicale provocate de „pandemia actuală”.

El a afirmat că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare a luminii şi a bucuriei, exprimându-şi speranţa că \"Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale\".

În predica rostită în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală, patriarhul a îndemnat să-L rugăm cu toţii pe Iisus Hristos „să intre şi în sufletele noastre şi în casele noastre care au devenit în aceste zile paraclise şi capele familiale, ţinând legătura prin rugăciune cu biserica din parohie”.

„Prin aceasta arătăm şi noi că biruinţa lui Hristos asupra morţii, asupra suferinţei este biruinţa iubirii Sale jertfelnice”, a spus patriarhul, potrivit basilica.ro.

Înaltul ierarh ortodox a arătat că unul dintre efectele restricţiilor sociale impuse de autorităţi pentru a diminua răspândirea noului coronavirus este acela că mulţi oameni care stau acasă sunt copleşiţi de teama bolii sau chiar a morţii, în acest context rugându-se lui Iisus Hristos „să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi”.

„Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora”, a spus patriarhul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 498


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți