Opinie
15 mai 2020

Podul de peste Prut, între Lunca și Marșinți, riscă să se prăbușească

Podul  de peste Prut, între Lunca și Marșinți, riscă să se prăbușească
15 mai 2020

Podul de peste Prut, între Lunca și Marșinți, riscă să se prăbușească

O secție a podului de peste Prut, care leagă Lunca Herței cu Marșinți din raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, s-a prăbușit. Podul este avariat din 2008, însă, în pofida numeroaselor promisiuni, el riscă să se prăbușească definitiv într-o bună zi, informează BucPress.

Potrivit autorităților, prăbușirea unei secții a podului a avut loc din cauza alunecării de teren din Lunca. În martie 2019, Volodymyr Omelean, ministrul de atunci al Infrastructurii a declarat că podul Marșinți-Lunca ar trebui să lege Ucraina de UE.

Aflându-se la Cernăuți, el a declarat că pentru reconstrucţia podului de peste Prut, care face legătura între cele două raioane Herţa şi Noua Suliţa, în Bugetul de Stat pe anul 2019 au fost repartizate 100 milioane grivne. Podul, peste care se circulă în prezent, este în stare avariată din cauza inundaţiilor din vara anului 2008.

„Vedem aici o construcţie neterminată, lăsată în paragină de peste 10 ani, deşi promisiuni în ceea ce priveşte finalizarea podului  au fost multe. Am găsit mijloace financiare, prima tranşă în valoare de circa 100 milioane grivne a fost deja alocată. Ea va fi orientată la îndeplinirea tuturor lucrărilor necesare pentru finalizarea reconstrucţiei podului, pentru ca anul viitor acesta să fie dat  în exploatare. Subliniez că acesta nu este doar un simplu pod. Acest proiect va fi un pas spre stabilirea unui punct strategic de cooperare comercială cu ţările membre ale UE”,– a mai spus ministrul infrastructurii din Cabinetul Groisman.

De asemenea, podul peste râul Prut duce spre punctul de trecere şi control „Deakivţi-Racovăţ” și face parte din coridorul de transport internaţional dintre Ucraina şi România spre ţările UE.

Constatăm acum că declarațiile lui Omelian din 2019 au rămas doar declarații, în ultimul an despre acest pod nu s-a mai vorbit în spațiul public.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1143


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți