Opinie
18 mai 2020

Politolog ucrainean: ”Cine este șeful Biroului Președintelui Ucrainei?..” (OPINIE)

Politolog ucrainean: ”Cine este șeful Biroului Președintelui Ucrainei?..” (OPINIE)
18 mai 2020

Politolog ucrainean: ”Cine este șeful Biroului Președintelui Ucrainei?..” (OPINIE)

”Cine este șeful Biroului Președintelui Ucrainei?.. Ermak este un ”producător insistent al Ucrainei”, care recrutează actori, scrie scenarii și găsește finanțe pentru ”filmul său despre pace”,  - analist politic.

”Șeful Biroului Prezidențial, Ermak, nu a decis pentru sine în ce postură se simte mai bine:  cea de ”prieten dintotdeauna” al președintelui Ucrainei Zelenski, căruia i-a insuflat părerea exagerată despre propria importanţă și neîncrederea în propriul popor. Însuși faptul că majoritatea alegătorilor din țară i-au încredințat lui Zelenski viitorul lor nu înseamnă că Zelenski își pune mari speranțe în viitorul țării”, scrie analistul politic Viktor Nebojenko pe pagina sa de Facebook.

Potrivit politologului de la Kiev, ”șeful Biroului, Ermak, nu știe cine este: un ”patriot ocazional”,  politician cu experiență, un ”slujitor al poporului”, diplomat talentat, un om implicat în mica corupție, businessman de succes sau doar o persoană responsabilă de cultură la nivel local, care a fost rugat să ajute Kremlinul la soluționarea unei probleme - să-i înșele pe ucraineni și să ajute la eliminarea sancțiunilor economice  împotriva Kremlinului. Pentru realizarea acestui lucru este necesar ca Donbasul separatist să fie reîncorporat în Ucraina ”proastă și slabă” , dar fără Crimeea”, scrie politologul ucrainean pe contul său de Facebook.

Un lucru rămâne cert: Ermak se străduie cu insistență să fie ”un producător al Ucrainei” - recrutează actori, scrie scenarii și găsește posibilități de finanțare pentru ”filmul său despre pace”, al cărui titlu de lucru este ”Activitatea ilegală a Consiliului Consultativ”. Ermak nu ar trebui să confunde cinematografia cu politica. Șeful Biroului Prezidențial nu înțelege prin ce se deosebește războiul de pace, marea politică de micile intrigi cu adversarul experimentat, consecințele acestora însemnând înfrângerea sau trădarea.

El contunuă cu persistență să nu observe rezistența societății ucrainene și, cu banii săi și datorită reputației președintelui Zelenski, împreună cu producătorii de la Kremlin realizează un ”film” despre trădarea și slăbiciunea spirituală a ucrainenilor. Și vrea să ne impună să vizionăm acest film de groază și de batjocură a Ucrainei. Societatea ucraineană are deja o experiență negativă, când fostul președinte-oligarh Poroșenko a încercat să forțeze Ucraina să accepte acordurile sale rușinoase de la Minsk cu Putin, legalizându-i astfel pe separatiști... Și vedem că aceste încercări au eșuat”, concluzionează politologul Viktor Nebojenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 979


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți