Opinie
10 septembrie 2021

Politolog ucrainean: Razumkov își așteaptă demisia (OPINIE)

Politolog ucrainean: Razumkov își așteaptă demisia (OPINIE)
10 septembrie 2021

Politolog ucrainean: Razumkov își așteaptă demisia (OPINIE)

”Razumkov așteaptă să fie demisionat. Adresarea Radei Supreme către Congresul SUA cu privire la acordarea Ucrainei a statutului de ”aliat major non-NATO” nu a întrunit numărul necesar de voturi”, a declarat expertul Valerii Klociok.

Rada Supremă a Ucrainei nu va cere Congresului Statelor Unite să acorde Ucrainei statutul de ”aliat major din afara NATO”, o astfel de adresare va avea deocamdată un efect redus asupra șanselor de a obține un astfel de statut, potrivit politologului Valerii Klociok, citat de Radio Svoboda Ucraina. Parlamentul nu a susținut proiectul de rezoluție, inițiat de deputatul Oleksii Gonciarenko (partidul ”Solidaritatea Europeană”), care a cerut Congresului Statelor Unite să acorde Ucrainei statutul bilateral de aliat major al Statelor Unite din afara Alianței Nord-Atlantice. La cererea a 153 de deputați, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov, a semnat un ordin de convocare a unei sesiuni plenare extraordinare pentru examinarea documentului. Cu toate acestea, proiectul de rezoluție a fost susținut doar de 24 de deputați.

”Ar fi mai potrivit ca Ucraina să obțină statutul de aliat principal al Statelor Unite, însă rezoluția menționată nu a avut nicio șansă de a accelera acaestă mișcare”, a declarat expertul Valerii Klociok. Potrivit acestuia, scenariul cu apelul către Congresul SUA este mai degrabă conceput pentru promovarea unor actori politici individuali.

”Aceasta este o luptă politică internă ucraineană, nu numai din partea partidului ”Solidaritatea Europeană”, ci și din partea președintelui Radei Supreme, Dmytro Razumkov. Proiectul de rezoluție a fost înregistrat în aprilie, nimeni nu avea nevoie de el. Și apoi brusc, la începutul sezonului politic, Razumkov semnează cu ușurință o rezoluție pentru convocarea unei ședințe extraordinare. Nimeni nu este de acord, dar toată lumea stă și votează.

Dacă urmărim activitatea mediatică a lui Razumkov înainte de începerea sezonului politic, vom remarca faptul că el a început să-și permită critici foarte active la adresa Biroului Președintelui Ucrainei și a unor deputați din partidul pro-prezidențial ”Slujitorul poporului”, adică, împotriva celora cu care a intrat în parlament și a fost ales președinte al Radei Supreme, iar aceasta indică asupra faptului că Razumkov va avea sprijinul grupurilor financiar-industriale în viitorul său proiect politic. Astăzi, criticând activ, înțelege clar posibilitatea demisiei sale. Și are nevoie de ea. Razumkov și echipa sa așteaptă această demisie. Razumkov își poate forma propriul grup din deputații, care au susținut rezoluția și mai târziu poate deveni chiar și liderul opoziției, pentru că în prezent nu este „toxic” și are o poziție loială față de toate partidele din parlamentul ucrainean”, a specificat politologul Klociok.

 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 537


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți