Opinie
Redactor: Marin Gherman
13 noiembrie 2017

Poroșenko despre Legea Educației: Fiecare cetățean ucrainean va vorbi în limba ucraineană

Poroșenko despre Legea Educației: Fiecare cetățean ucrainean va vorbi în limba ucraineană

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a comunicat în cadrul unei întâlniri cu primarii nou aleși ai comunelor din țară că Legea Educației adoptată la 5 septembrie de Parlament restituie ucrainenilor limba maternă, fără să afecteze interesele minorităților naționale – informează Agenția BucPress.

Petro Poroșenko a declarat că fiecare cetățean ucrainean va vorbi în limba ucraineană, dar și în alte limbi.

 „Statul ucrainean, după promulgarea ambițioasei reforme a sistemului educației, care este de importanță vitală pentru asigurarea calității procesului educațional modern, va restitui ucrainenilor limba maternă, protejând, în același timp, și drepturile minorităților naționale. Cetățenii ucraineni vor vorbi în limba ucraineană, dar s-ar dori și în alte câteva limbi”, a spus Petro Poroșenko.

BucPress reamintește că Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a promulgat la 25 septembrie 2017 controversata Lege a Educației. Potrivit serviciului de presă al șefului statului ucrainean, Petro Poroșenko a comunicat că reforma învățământului „este una dintre cele mai importante reforme, care va îmbunătăți calitatea educației”, asigurând pașii necesari pentru includerea Ucrainei în spațiul educațional european.

Președintele ucrainean a menționat că noua lege sporește rolul utilizării limbii ucrainene în procesul de învățământ. În același timp, Președintele Ucrainei a subliniat importanța respectării în timpul procesului de învățământ a drepturilor minorităților naționale din țară.

„Ucraina a demonstrat și va demonstra în continuare o atitudine față de minoritățile naționale care corespunde cu obligațiile noastre internaționale, care este în concordanță cu standardele europene, fiind un model pentru țările vecine”, a subliniat Petro Poroșenko în timpul promulgării Legii Educației.

BucPress

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 687

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți