Opinie
Redactor: Marin Gherman
01 septembrie 2020

Preşedintele Ucrainei se aşteaptă la alegeri locale „extrem de dificile” în octombrie

Preşedintele Ucrainei se aşteaptă la alegeri locale „extrem de dificile” în octombrie
01 septembrie 2020

Preşedintele Ucrainei se aşteaptă la alegeri locale „extrem de dificile” în octombrie

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a afirmat că se aşteaptă la alegeri locale "extrem de dificile" în octombrie, un test electoral pentru partidul său, la 17 luni de la venirea surpriză la putere a acestui personaj nou în politică, relatează AFP, citat de Agerpres și Radio Cernăuți.

"Ne aşteaptă alegeri locale, extrem de importante şi extrem de dificile", a declarat Zelenski la un congres al partidului său, în care au fost anunţaţi candidaţii la primărie din marile oraşe.

Zelenski, fost actor de comedie, a produs surpriza în 2019 câştigând alegerile prezidenţiale în faţa lui Petro Poroşenko, politician cu greutate al cărui mandat de cinci ani de preşedinte a fost marcat de reforme importante, dar şi de scandaluri de corupţie.

În iulie 2019, partidul nou creat al lui Zelenski, „Slujitorul Poporului      , a reeditat acest succes la alegerile legislative anticipate, obţinând majoritatea locurilor din parlament şi formând apoi guvernul.

Zelenski a promis schimbări rapide, eradicarea corupţiei şi sfârşitul războiului cu separatiştii pro-ruşi în Est, însă angajamentele sale nu s-au concretizat pentru moment.

Modul său haotic de a gestiona pandemia de coronavirus, şi în special lipsa de transparenţă în distribuirea fondurilor adunate pentru administrarea crizei, a stârnit critici în media.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 628


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți