Opinie
02 mai 2019

Premierul Moldovei i-a cerut lui Poroșenko să ridice sancțiunile de pe o întreprindere din Transnistria (presă)

Premierul Moldovei i-a cerut lui Poroșenko să ridice sancțiunile de pe o întreprindere din Transnistria (presă)

Premierul moldovean Pavel Filip a ajutat Uzina Metalurgică de la Râbnița (UMR), unul dintre principalii contribuabili ai Transnistriei nerecunoscute, să fie scoasă de pe lista sancțiunilor impuse de Ucraina, se arata într-o anchetă comună a RISE Moldova și a proiectului Shemî.

Potrivit investigației, la 14 mai 2018, președintele ucrainean Petro Poroșenko a inclus UMR în lista sancțiunilor pe o perioadă de trei ani, însă la 19 martie 2019 a emis un alt decret cu o listă actualizată a persoanelor juridice supuse sancțiunilor, unde în locul UMM figura compania ”Novastal prim” din Chișinău, potrivit Pagina de Rusia.

La dispoziția RISE Moldova a ajuns copia scrisorii lui Filip din 7 martie, adresată lui Poroșenko și premierului Volodimir Groisman, în care se solicită excluderea UMR de pe lista sancțiunilor, precum și stoparea anchetei antidumping împotriva întreprinderii.

Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a comunicat ca decizia de a elimina UMM din lista de sancțiuni a fost motivată de propunerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), iar Serviciul de Securitate al Ucrainei a informat că inițiativa aparține Administrației Prezidențiale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți