Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
18 martie 2020

Președinta Comisiei Europene recunoaște că liderii UE au „subestimat” coronavirusul

Președinta Comisiei Europene recunoaște că liderii UE au „subestimat” coronavirusul
18 martie 2020

Președinta Comisiei Europene recunoaște că liderii UE au „subestimat” coronavirusul

Liderii europeni au „subestimat” nivelul pericolului creat de coronavirus, a admis miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-un interviu apărut pentru publicația germană Bild, citată de Europunkt.ro.

„Cred că noi toți care nu suntem experți am subestimat inițial coronavirusul”, a spus Ursula von der Leyen, în contextul în care granițele exterioare ale UE au fost închise începând de marți.

„Dar acum este clar că acesta este un virus care ne va ține ocupați pentru mult timp de acum încolo. Înțelegem că măsurile care păreau drastice cu două sau trei săptămâni în urmă trebuie să fie luate în prezent”, a mai spus von der Leyen.

În context, țările europene vor decide de sine stătător cum să implementeze decizia de închiderea a frontierelor. Germania a anunțat deja punerea în aplicare a deciziei UE:

Liderii UE au convenit marți (17 martie) în cadrul unui summit video-conferință de a închide frontierele UE pe un  timp de 30 de zile pentru călătorii opționale de către resortisanții țărilor terțe pentru a preveni răspândirea coronavirusului, scrie DW.

De asemenea, au convenit asupra tranzitului rapid peste granițe a mărfurilor, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles. Potrivit acestuia, șefii de stat și de guvern ai UE au promis  toată asistența necesară businessului  UE pentru a se proteja împotriva efectelor răspândirii coronavirusului.

Șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat,  că țările europene vor fi libere să decidă cum să pună în aplicare închiderea frontierelor lor pentru resortisanții țărilor terțe. "Inamicul este un virus, iar acum trebuie să facem tot ce putem pentru a ne proteja oamenii și pentru a ne proteja economia", a spus ea, citată de agenția de știri AFP.

„Suntem gata să facem orice este nevoie. Vom lua, fără ezitare, măsuri suplimentare în funcție de evoluția situației ”, a adăugat președintele CE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 721


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți