Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
01 decembrie 2020

Președintele Consiliului regional Transcarpatia a cerut organelor de drept să nu se implice în criza politică interstatală

Președintele Consiliului regional Transcarpatia a cerut organelor de drept să nu se implice în criza politică interstatală
01 decembrie 2020

Președintele Consiliului regional Transcarpatia a cerut organelor de drept să nu se implice în criza politică interstatală

Pe pagina sa de Facebook, Mihaylo  Rivis, președintele Consiliului regional Transcarpatia a comentat perchezițiile  ofițerilor SBU  la Societatea maghiarilor din Transcarpatia.

 Anterior v-am informat despre perchezițiile  organizate la  liderii minorității naționale maghiare din Transcarpatia, efectuate de SBU luni, 30 noiembrie.

 Mihaylo  Rivis a menționat că problema securității și integrității teritoriale a statului nu este un joc pentru manipulări, cu atât mai mult  „nu este un subiect de abuzuri sau folosit pentru presiune”.

Șeful consiliului regional este convins că dacă există un corpus delicti în acest caz, atunci acțiunile de anchetă pot și ar trebui să fie efectuate imediat după înregistrarea procedurilor penale sau să se mai aștepte o săptămână (președintele consiliului regional va fi ales în 7 decembrie) pentru a nu se admite ca acțiunile SBU să fie considerate o presiune banală după ce ungurii au refuzat  să continue negocierile pentru susținerea candidatului din partea puterii  la funcția de președinte al consiliului regional.

„În ultimii 5 ani deputații Consiliului regional Transcarpatia au făcut totul pentru a preveni conflictele pe bază interetnică, sper că va continua să fie așa, pentru că, așa cum spun oamenii, un vecin bun este mai bun decât o rudă îndepărtată. Fac apel la toate departamentele  organelor de drept  să dea dovadă de reținere, să ofere posibilitatea de a alege președintele consiliului regional într-un mod democratic și să nu se permită să fie implicați în procesele politice. Iar după încheierea alegerilor, cu dublă energie  să luptăm pentru  eradicarea corupției și soluționarea problemelor de securitate națională", a spus Mihaylo  Rivis.

 Se va reaminti că ministrul maghiar de externe Peter Syarto a făcut o declarație cu privire la perchezițiile minorității maghiare din Transcarpatia.

Deputatul poporului Viktor Baloha și deputații consiliului regional Oleksandr Kamenyash, Oleksandr Ledida și Ivan Chubyrko au condamnat, de asemenea, acțiunile motivate politic ale autorităților și forțelor de securitate împotriva Societății Maghiarilor din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 453


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți