Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
11 iunie 2020

Primarul orașului Beregovo s-a adresat președintelui să oprească speculațiile asupra subiectului maghiar din Ucraina

Primarul orașului  Beregovo s-a adresat președintelui să oprească speculațiile asupra subiectului maghiar din Ucraina
11 iunie 2020

Primarul orașului Beregovo s-a adresat președintelui să oprească speculațiile asupra subiectului maghiar din Ucraina

Primarul orașului  Beregovo din regiunea Transcarpatia s-a adresat președintelui să oprească speculațiile asupra subiectului maghiar din Ucraina.

Stimate Vladimir Alexandrovici!

Locuitorii orașului Beregovo  sunt îngrijorați de publicațiile periodice speculative ale presei despre așa-numitul „district maghiar din Transcarpatia”.

Suntem cetățeni ai Ucrainei! Și avem dreptul la autoguvernare ca și alți cetățeni din alte regiuni ale țării.

Ucrainenii, maghiarii și alte 17 naționalități trăiesc cot la cot în pace și bună înțelegere  în Beregovo. Sărbătorim împreună sărbătorile naționale și religioase. De două ori  sărbătorim Paștele, Crăciunul  și avem o cultură multietnică! Și acest fapt face Ucraina mai puternică, nu invers.

Acele  mijloace media care numesc districtul "maghiar " sunt un obstacol în calea adoptării unei decizii  necesare de Rada Supremă.

Cât timp vom mai fi considerați cetățeni de mâna a doua  cu referire la apartenența etnică ?!

Dacă raionul Beregovo ar fi fost lichidat  și satele noastre împreună cu  orașul Beregovo s-ar fi încadrat în raionul vecin, Mucacevo,  (așa cum era planificat anterior), atunci totul s-ar petrece sub semnul  liniștei cu acceptarea  tacită a liderilor din Mucacevo!

Beregovo nu dorește să fie e atașat la districtul Mucacevo!

În urmă cu aproape 20 de ani, Rada Supremp i-a acordat orașului nostru  statutul de municipiu  de subordonare regională, ceea ce, considerăm noi,  ne dă dreptul de a deveni centru  al  districtului.

„Colonizarea” orașului Beregovo,  oraș cu statut  regional,  nu va avea loc!

Domnul președinte!

În mesajul de Revelion , în care a fost menționat orașul nostru, v-ați adresat în  mai multe limbi, subliniind individualitatea fiecărui cetățean al Ucrainei. Și această diversitate este o reflectare a vieții noastre de zi cu zi. În pace! În armonie interetnică! Cu un suflet ospitalier!

Prin urmare, cer intervenția dumneavoastră pentru a opri speculațiile despre reforma administrativă cu o notă de separatism artificial în jurul districtului Beregovo.

Permiteți-mi  să vă invit ca președinte să vizitați orașul nostru în viitorul apropiat pentru o cunoaștere personală a realizărilor și problemelor noastre cotidiene

Permiteți-mă să vă invit personal ca prieten la mine în casă, pentru a gusta gulașul maghiar (bograch) cu slănină ucraineană și balmoșul preparat de mine personal aici, în Beregovo, care  are o vârstă venerabilă  de  957 de ani.

Cu respect, primarul orașului Beregovo, Zoltan Babyak

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1080


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți