Opinie
Redactor: Marin Gherman
04 iunie 2019

Procesul de la Haga: De ce Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenției privind reprimarea finanțării terorismului

Procesul de la Haga: De ce Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenției privind reprimarea finanțării terorismului

Profesorul Jean Marc Thouvenin, care reprezintă Ucraina la audierile de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, a explicat de ce Ucraina acuză Rusia că a încălcat obligațiile care îi revin în temeiul Convenției privind reprimarea finanțării terorismului, scrie ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Elena Zerkal, pe pagina sa de Facebook, citată de Pagina de Rusia.

În discursul său în cadrul audierilor deschise, Thouvenin a remarcat că, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei, Rusia nu a efectuat nicio anchetă asupra faptelor referitoare la persoanele care au fost sau sunt suspectate de participarea la finanțarea terorismului în Ucraina. De asemenea, Rusia nu a inițiat proceduri penale împotriva acestor persoane.

Rusia este acuzată de încălcarea primei părți a articolului 12 din Convenție cu privire la obligația părților de a-și furniza reciproc cea mai largă asistență juridică reciprocă. Ucraina a cerut ajutor din partea Rusiei în conformitate cu acest articol al Convenției, dar în zadar.

Totodata, Rusia este acuzată de încălcarea gravă a obligațiilor care îi revin în temeiul articolului 18 din Convenția privind cooperarea cu Ucraina în domeniul prevenirii finanțării terorismului, deoarece nu a luat toate măsurile posibile în acest sens.

„Este un abuz în fața instanței: lipsa de acțiune, pasivitate, omisiune, întârzierea procedurilor, lipsa de cooperare, în general, comportamentul vorbește despre o încălcare clară a obligațiilor Rusiei potrivit Convenției”, a declarat reprezentantul Ucrainei în instanță.

La 3 iunie, Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite a început examinarea dosarului privind încălcarea de către Rusia a Convenției internaționale pentru prevenirea finanțării terorismului și a Convenției internaționale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 376

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți