Opinie
09 septembrie 2021

Proiectul de lege № 5600 ”va îngropa” cariera politică a lui Zelenski (opinie)

Proiectul de lege № 5600 ”va îngropa” cariera politică a lui Zelenski (opinie)
09 septembrie 2021

Proiectul de lege № 5600 ”va îngropa” cariera politică a lui Zelenski (opinie)

Omul de afaceri și persoană publică Grigori (Garik) Korogodski i-a adresat  o întrebare pe Facebook șefului statului despre liberalizarea sistemului fiscal, reforma fiind promisă de președinte în campania electorală.

Korogodski a subliniat, de asemenea, că în țară nu au fost aplicate schimbări în  economie pentru care a votat la alegerile prezidențuale: fie nu au avut loc, fie, dimpotrivă, au făcut viața oamenilor de afaceri și mai imposibilă, a scris businessmanul ucrainean pe contul său de Facebook.

"Ați promis în perioada campaniei electorale liberalizarea sistemului fiscal și nu v-ați onorat promisiunea, deși am votat pentru o astfel de reformă. La etapa actuală sunteți preocupat de proiectul de lege №5600, dar aceasta nu este o lege, ci fascism economic. Există o lege analogică într-o singură țară - în Belarus", a scris Korogodski, citat de Bagnet.

Proiectul de lege nr.5600 (propus de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei – n.r.) ce prevede o serie de modificări la Codul fiscal pentru a „echilibra veniturile bugetare” a trezit puncte de vedere divergente în parlament, cu excepția deputaților din partidul pro-prezidențial ”Slujitorul Poporului”, care au susținut cu 223 de voturi proiectul de lege.

Proiectul de lege conține multe norme care nu se referă la „lupta împotriva oligarhilor”, precum susțin autorii proiectuluide lege, ci la întreprinderile mici și mijlocii. Prin urmare, multe asociații de afaceri au criticat acest proiect, îndemnând parlamentarii să nu-l voteze.

Potrivit omului de afaceri, cei din partidul ”Slujitorul Poporului” își amenință colegii parlamentari, dacă aceștea nu vor să susțină proiectul de lege №5600. ”Faceți un fel de muștruluială cu deputații pentru ca aceștea să voteze controversatul proiect de lege. Știți, domnule președinte, evreii au o tradiție unică de a pune pietricele pe morminte evreiești… Deci, proiectul №5600 va fi o piatră uriașă a ”înmormântării dvs. politice", a scris în continuare pe pagina de Facebook omul de afaceri din Ucraina, Grigori Korogodski.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 516


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți