Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
03 iunie 2020

Regiunea Cernăuți se numără printre regiunile cu cele mai afectate poduri din ţară

Regiunea Cernăuți se numără printre regiunile cu cele mai afectate poduri din ţară
03 iunie 2020

Regiunea Cernăuți se numără printre regiunile cu cele mai afectate poduri din ţară

Potrivit şefului Agenţiei de Stat pentru drumuri auto din Ucraina, Oleksandr Kubrakov, doar 2% din podurile ucrainene sunt în stare bună. Regiunea Cernăuţi este printre regiunile cu cele mai uzate poduri, a spus el în eterul Radioului Ucrainean

De percizat că, nu demult la Kiev a fost prezentat Programul naţional de reconstrucţie a podurilor pe anii 2020-2025. Programul a fost anunţat de preşedintele Ucrainei în cadrul unei conferinţe de presă din 20 mai. Conceptul a fost anunţat de „Ukravtodor”, volumul finanţărilor fiind estimat la 28,7 miliarde grivne.

Potrivit lui Alexander Kubrakov program se va concentra asupra a 1.500 de poduri care se află în stare de urgenţă sau de pre-urgenţă. Acestea sunt podurile a căror durată de viaţă a expirat deja. A doua componenetă se referă la recosntrucţia podurilor, cum a fi reconstrucţia podului Zaporijia, construcţia unui nou pod în Kremenciuk şi Mykolaiv  şi alte oaraşe. La întrebarea care este cea mai afectată regiune din acest punct de vedere, expertul  a menţionat asupra regiunilor din vestul Ucrainei, unde în principiu se află cele mai multe poduri. Este vorba de regiunile Ivano-Frankivs, Cernăuţi şi Lviv. În plus, în cele mai multe cazuri, din cauza calamităţilor naturale din vara anului 2008, multe dintre podurile care fac legătura dintre sate şi raioane, au fost ruinate iar construcţia lor a fost lăsată în paragină până în prezent. Amintim aici, podul peste râul Prut, care face legătura dintre raioanele Herţa şi Noua-Suliţa, din regiunea Cernăuţi(n.r.).

Totodată el a menţionat că în utlimii 20 de ani în această sferă nu au fost alocate suficiente miljoace băneşti. Potrivit lui, au fost contruite şi reparate drumuri şi autostrăzi, dar de poduri nu s-a preocupat nimeni, şi de aceea avem ce avem.  

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 763


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți