Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
24 aprilie 2020

Republica Cehă accelerează ieșirea din carantină: unele schimbări începând de luni

Republica Cehă accelerează ieșirea din carantină: unele schimbări începând de luni
24 aprilie 2020

Republica Cehă accelerează ieșirea din carantină: unele schimbări începând de luni

Guvernul ceh își va accelera planul de ameliorare  a restricțiilor impuse de  coronavirus – unele atenuări vor intra în vigoare cu două săptămâni mai devreme.

Magazinele cu suprafața de până la 2.500 de metri pătrați, care nu sunt amplasate în centrele comerciale, se vor deschide luni, 27 aprilie. În același timp, vor fi deschise zone în grădinile zoologice, grădini botanice, centre de fitness, săli de sport, școli de șoferi și altele.

Terasele estivale ale  restaurantelor se vor deschide  începând cu 11 mai, și nu pe 25 mai, așa cum era planificat inițial. În aceeași zi se vor deschide saloanele de coafură, masaj și manichiură.

Deschiderea completă a restaurantelor și hotelurilor este așteptată începând cu 25 mai, a spus ministrul. În același timp, se vor deschide expoziții interne în castele și palate, vor permite evenimente culturale și artistice - cu toate acestea nu sunt specificate restricții privind numărul de participanți.

„Am așteptat estimările după Sărbătorile de Paști  și am acceptat acest  scenariu", a spus Gavlicek, adăugând că cifrele date publicității în  ultimele zile sunt favorabile.

Ministrul de Interne, Jan Hamacek, a criticat anterior cetățenii pentru respectarea slabă a restricțiilor de Paști și a spus,  că mai târziu  își vor aminti această vacanță în unitatea de terapie intensivă – scrie „Adevărul ucrainean” cu referire la presa cehă.

Anterior, președintele Republicii Cehe a înaintat Parlamentului o propunere de închidere a frontierelor țării pentru o perioadă de un an.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 566


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți