Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
01 iunie 2021

Rutenii din Transcarpatia – etnie separată de ucraineni?

Rutenii din Transcarpatia – etnie separată de ucraineni?
01 iunie 2021

Rutenii din Transcarpatia – etnie separată de ucraineni?

Președintele Comitetului pentru Drepturile Omului din Rada Supremă, Dmytro Lubineț, s-a  aflat în Transcarpatia.

La o întâlnire cu reprezentanți ai organizațiilor publice ale diferitelor minorități naționale, a fost ridicată problema recunoașterii rutenilor ca naționalitate separată.

În acest sens, Dmytro Lubineț a menționat că această situație este în curs de studiere.

„Istoricii și culturologii chiar au opinii diferite. Unii susți, că aceasta este o națiune separată și alții  demonstrează că acesta este un grup etnic al culturii ucrainene. Eu, în calitate de deputat al poporului, nu mă pot exprima în problema dată. Vom face o comunicare separată asupra problemei rutene. O vom aborda cu atenție ...", a spus Lubineț.

În martie a.c. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina nu va permite niciunui stat străin să influențeze conținutul noii legislații ucrainene în domeniul minorităților naționale.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Kuleba a avut o conversație telefonică cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale Kairat Abdrakhmanov.

Kuleba l-a informat pe Abdrakhmanov despre elaborarea de către Rada Supremă a unei noi legislații în domeniul protecției minorităților naționale, la baza cărei va sta cele mai noi standarde mondiale în acest domeniu. Ministrul a mai adăugat că Ucraina „nu va permite niciunui stat străin să influențeze conținutul acestui proiect de lege”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 594


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți