Opinie
04 noiembrie 2020

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a cerut demisionarea Curții Constituționale

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a cerut  demisionarea  Curții Constituționale

Potrivit secretarului Consiliului, Oleksii Danilov - ”judecătorii Curții Constituționale au afectat temelia fundamentală a ordinii constituționale din țară”.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a cerut judecătorilor Curții Constituționale să demisioneze, amenințându-i cu responsabilități, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, prin decizia Curții Constituționale a fost distrusă temeleia ordinii constituționale din Ucraina, notează tyzhden.ua.

"Astfel de acțiuni au toate caracteristicile unei infracțiuni care trebuie să fie pedepsită... Voi sublinia odată în plus, Curtea Constituțională a afectat normele Constituției Ucrainei, care garantează cursul țării noastre în UE și NATO", a scris Danilov.

În cazul în care Rada Supremă va adopta proiectul de lege al președintelui Zelenski privind restabilirea încrederii publice în justiția constituțională, vor fi încetate împuternicirile actualei componențe, dar nu a Curții Constituționale în întregime.

"Salvați ceea ce a mai rămas din onoarea voastră și demisionați", a completat secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți