Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
03 decembrie 2020

Șeful MAE de la Kiev a numit acuzațiile de presupuse „intimidări” ale maghiarilor din Transcarpatia ca fiind fără temei

Șeful MAE de la Kiev a numit acuzațiile de presupuse „intimidări” ale maghiarilor din Transcarpatia ca fiind fără temei
03 decembrie 2020

Șeful MAE de la Kiev a numit acuzațiile de presupuse „intimidări” ale maghiarilor din Transcarpatia ca fiind fără temei

La 1 decembrie, ambasadorul Ungariei în Ucraina, Istvan Iidyarto a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și primit de ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Acest lucru este menționat pe site-ul oficial al Ministerului de Externe al Ucrainei.

„Șeful ministerului ucrainean de externe a cerut părții maghiare să evite pașii și declarațiile care nu reflectă realitatea și creează tensiuni emoționale distructive în relațiile ucraineano-maghiare. Ministrul a considerat inacceptabilă situația în care cetățenii Ucrainei - deputați ai comunităților teritoriale unite la întâlnirea lor inaugurală intonează  imnul național al oricărui alt stat străin, inclusiv al Ungariei", a declarat Ministerul de Externe.

Potrivit raportului, „Dmytro Kuleba l-a informat pe diplomatul maghiar că acțiunile de anchetă ale organelor de drept  din regiunea Transcarpatia intră în competențele SBU împotriva anumitor cetățeni ai Ucrainei și nu sunt în niciun caz îndreptate împotriva minorității naționale maghiare”.

"Orice acuzații, potrivit cărora există presupuse intimidări ale comunității maghiare sau ale unei părți a acesteia din Ucraina sunt speculații nefondate. În Ucraina, ca regulă de drept, se aplică principiul responsabilității individuale, mai degrabă decât a responsabilității colective", a spus ministrul, subliniind că toți cetățenii ucraineni sunt egali în fața legii, indiferent de naționalitate sau origine etnică. Ministrul a adăugat că ucrainenii maghiari fac parte integrantă din societatea ucraineană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 632


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți