Opinie
Redactor: Mirela Amarie
31 decembrie 2021

Șomerii din Ucraina vor primi bani pentru a deschide propria afacere

Șomerii din Ucraina vor primi bani pentru a deschide propria afacere
31 decembrie 2021

Șomerii din Ucraina vor primi bani pentru a deschide propria afacere

De la 1 ianuarie 2022, statul ucrainean vrea să ajute șomerii să-și deschidă o afacere.

Potrivit Ministerului Politicii Sociale al Ucrainei, pentru implementarea acestui program sunt prevăzute aproximativ 100 de milioane UAH. Asistența va fi acordată în cadrul noului program bugetar, intitulat „Mână de ajutor”.

Se menționează faptul că asistența financiară fără dobândă, de până la 15 salarii minime, (la începutul anului 2022 – 97500 UAH) poate fi folosită doar pentru a plăti facturile pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare pentru a începe propria afacere. În trei ani, antreprenorul va trebui să întoarcă ajutorul.

 „Un avantaj semnificativ al acestui program este că suma returnată este redusă cu valoarea impozitelor plătite pe parcursul a trei ani și contribuția socială unică. În plus, dacă antreprenorul mai angajează două persoane propuse de Centrul de Ocupare a Forței de Muncă, nu va fi necesară restituirea ajutorului către stat”, explică ministerul în comunicatul oferit.

Ce trebuie să faceți pentru a obține „Mâna de ajutor”?

Viitorul antreprenor trebuie să se adreseze la Centrul de Ocupare a Forței de Muncă, să furnizeze un certificat de lipsă de urmărire penală, cazier judiciar și  planul de afaceri pentru viitor.

Cei care nu dețin cunoștințele necesare pentru elaborarea unui plan de afaceri, vor fi îndrumați de către angajații centrelor de ocupare a forței de muncă cu privire la demararea și conducerea unei afaceri și, de asemenea, vor avea parte de formare profesională gratuită.

De menționat că proiectul pilot al programului „Mână de ajutor” a fost implementat în perioada 2016-2019, cu sprijinul Băncii Mondiale, în regiunile Lviv, Poltava, Harkov și în alte trei comunități teritoriale din regiunile Jitomir, Donețk și Cernihiv.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 199


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți