Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
16 februarie 2021

Stepanov: Ucrainenii vor fi vaccinaţi cu doze de vaccin sigure întregistrate în Ucraina

Stepanov: Ucrainenii vor fi vaccinaţi cu doze de vaccin sigure întregistrate în Ucraina
16 februarie 2021

Stepanov: Ucrainenii vor fi vaccinaţi cu doze de vaccin sigure întregistrate în Ucraina

Ministrulu ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov, a dat asigurări că cetăţenii ucraineni vor primi doze de vaccin anti Covid-19 sigure, întregistrare în Ucraina.

“Toate dozele de vaccin, care vor fi  folosite în Ucraina sunt sigure, întrucât acestea vor fi întregistrate în ţară. Mai mult decât atât, ele vor fi testate de experţii ucraineni în care avem mare încredere”, a spus el în cadrul unui briefing.

Stepanov a reamintit că Ucraina va folosi vaccinuri precum Pfizer / BioNTech, Sinovac Biotech, Novavax, AstraZeneca și Moderna.

În plus, minsitrul a precizat că pe piața ucraineană  vor fi permise vaccinurile cu rezultate intermediare în urma celei de-a treia etape a testărilor clinice, subliniind totodată că, vaccinul produs de statul agresor nu va fi permis pe piaţa ucraineană.

După cum s-a anunţat, la 15 februarie în Ucraina a început cea de-a doua etapă de instruire a echipelor mobile de medici, care vor participa la imunizarea populaţiei împotriva  Covid-19.

Potrivit foii de parcurs, în Ucraina, în timpul campaniei de vaccinare anti Covid-19 vor fi create 600 de echipe mobile. În prezent sunt deja create 350 asemenea unităţi.

Ministerul Sănătății intenționează să înceapă vaccinarea împotriva COVID-19 folosind două vaccinuri - Pfizer / BioNTech (117 mii de doze care urmează să fie primite în cadrul programului COVAX) și AstraZeneca (1 milion de doze pentru achiziții directe din bugetul de stat și 2,2-3,7 milioane de doze primite în cadrul programului COVAX).

Vaccinul AstraZeneka este un vaccin vector, dezvoltat de Universitatea Oxford şi Compania britanico-suedeză AstraZeneca. Se administrează în două doze cu un interval de 28 de zile. Vaccinul poate fi păstrat până la șase luni la o temperatură de la +2 până la +8 ° C.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este un vaccin dezvoltat de compania germană de biotehnologie BioNTech în colaborare cu concernul farmacologic american Pfizer. Se administrează în două doze la 21de zile de la prima vaccinare. Vaccinul necesită o temperatură de depozitare de cel puțin -70 ° C. După decongelare, poate fi păstrat timp de cinci zile la o temperatură de la +2 până la +8 ºC.

Agenţia Bucpress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 565


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți