Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
21 decembrie 2021

SUA au confirmat dreptul Ucrainei de a adera la NATO

SUA au confirmat dreptul Ucrainei de a adera la NATO
21 decembrie 2021

SUA au confirmat dreptul Ucrainei de a adera la NATO

Washingtonul a confirmat dreptul Ucrainei de a-şi determina perspectivele calităţii de membru al Alianţei Nord-Atlantice, care corespunde bazelor securităţii europene, la fel ca şi decizia statelor membre ale NATO privind extinderea, a declarat în cadrului unui briefing secretarul de presă al Casei Albe,  Jen Psaki, notează Ukrinform.

“În opinia Preşedintelui American, Joe Biden şi administraţiei SUA dreptul statelor suverane de a-şi alege căile de parteneriat şi de aliat în alianţe constituie principiul-cheie al securităţii europene”, a subliniat Jen Psaki. Totodată, ea a menţionat că SUA au accentuat de mai multe ori asupra acestui principiu şi o astfel de poziţie rămâne neschimbată. Speakerul Casei Albe a menţionat că Washingtonul susţine tendinţa ţărilor de a adera la Alianţă şi de a îndeplini cerinţele concrete pentru obţinerea calificativului de membru.

Amintim că la 16 decmbrie, Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, s-a întâlnit cu Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg la sediul NATO de la Bruxelles. Tema principală a negocierilor a fost aderarea Ucrainei la NATO şi agravarea situaţiei lângă frontierele Ucrainei.  În timpul întâlnirii de arunci, Jens Stoltenberg a subliniat încă o dată că uşile Alianţei Nord-Atlantice sunt deschise pentru Ucraina şi ea poate obţine calificativul de membru, iar Rusia nu poate să fie un obstacol pe această cale.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 345


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți