Opinie
22 iulie 2021

Suceveni din nordul Bucovinei – o frumoasă comună românească, cu drumuri în stare catastrofală

Suceveni din nordul Bucovinei – o frumoasă comună românească, cu drumuri în stare catastrofală
22 iulie 2021

Suceveni din nordul Bucovinei – o frumoasă comună românească, cu drumuri în stare catastrofală

Comuna Suceveni, regiunea Cernăuți, este o frumoasă localitate românească de pe Valea Siretului. Fiii acestei comune au dus faima nordului Bucovinei în întreaga lume.

De la înălțime, imaginea satului este ca o filă din poveste – casa frumoase, grădini și livezi îngrijite de oameni gospodari. Toate acestea au un farmec aparte, când le privești de la înălțime, însă, când cobori pe pământ, te îngrozești când vezi starea deplorabilă a drumului central.

De ani buni acest drum nu a văzut o lopată de asfalt de la cei care ar trebuie să aibă grijă de el – renumita întreprindere Avtodor, responsabilă de drumuri.  S-au scris petiții, scrisori și adresări, dar în zadar….

Localnicii nu mai știu cum și ce să facă astfel încât problema lor să fie cunoscută și de autoritățile regionale, care – spun ei – aflându-se în Casa cu Lei din Cernăuți probabil nici nu cunosc că la noi în regiune există drumuri într-o asemenea stare. Aici la fiecare 10 metri, pe o porțiune de aproape 1 km de drum avariat, riști să fii implicat într-un accident rutier.

Anii trec, se schimbă autoritățile, promisiunile rămân doar pe hârtie, iar românii din comuna Suceveni din nou se simt ignorați și singuri în fața problemelor lor.

Televiziunea BucPress TV Cernăuți va difuza vineri, 23 iulie 2021, un reportaj din Suceveni în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” de la ora 21:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2092


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți