Opinie
29 mai 2020

Tendință pozitivă în Ucraina: Numărul persoanelor vindecate depășește numărul zilnic al celor infectați cu COVID-19

Tendință pozitivă în Ucraina: Numărul persoanelor vindecate depășește numărul zilnic al celor infectați cu COVID-19
29 mai 2020

Tendință pozitivă în Ucraina: Numărul persoanelor vindecate depășește numărul zilnic al celor infectați cu COVID-19

În cazul unui nou val al pandemiei COVID-19, medicii ucraineni vor propune o altă strategie în lupta cu răspândirea infecției pe teritoriul Ucrainei. Declarația aparține medicului sanitar-șef, Viktor Leașko. În timpul unei emisiuni pe canalul de televiziune „Preamyi”, citat de Radio Ucraina Internațional, adjunctul Ministrului Sănătății a specificat că aceste măsuri vor fi orientate la prevenirea unui regim total de carantină.

Ucraina trebuie să se pregătească pentru un nou val al epidemiei de coronavirus, care în continuare poate urma scenariul bolilor sezoniere. Trebuie să pregătim sistemul autohton al sănătății pentru un nou scenariu în lupta cu răspîndirea infecției COVID-19, spune Viktor Leașko. Nu putem permite introducerea unui regim de carantină totală în cazul unui nou val al epidemiei, strategia trebuie să fie cu totul alta.

Vom aplica măsurile necesare de pe acum, pentru a evita în primul rând intersectarea diferitor epidemii de boli infecțioase, adică mă refer la coincidența lor în timp, a adăugat medicul sanitar-șef al Ucrainei, Viktor Leașko.

Având în vedere situația din unele regiuni privind răspândirea noului coronavirus chinez, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat anterior hotărârea de a prelungi carantina până pe 22 iunie 2020. Despre aceasta a amintit Ministrul Ocrotirii Sănătății, Maksim Stepanov, la tradiționalul briefing de vineri, referindu-se și la recenta statistică în acest sens:

„Aș vrea să menționez că în ultima vreme avem o tendință pozitivă, când numărul persoanelor vindecate în ultimele 24 de ore depășește numărul celor infectați cu COVID-19. Astfel, conform statisticii, ziua trecută în Ucraina au fost confirmate în laborator 429 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus chinez, dintre care 66 de copii și 66 lucrători medicali. Totodată, 495 de pacienți s-au vindecat, 106 persoane au fost internate în spital, fiind fixate 10 decese în ultimele 24 de ore. În total, de la începutul pandemiei, în laboratoarele din Ucraina au fost confirmate 22.811 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.693 de copii şi 4.411 membri ai personalului medical. Până în prezent 8.934 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 s-au vindecat, iar 679 au decedat. În ultimele 24 de ore în laboratoarele noastre de pe întreg teritoriul țării au fost efectuate 10533 de teste prin metoda PLR. Dacă e să ne referim la situația în regiuni, ziua trecută cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 au fost fixate în regiunea Cernăuți – 58, regiunea Lviv - 50 de bolnavi, și orașul Kiev – 56 de persoane, a relevat Ministrul Ocrotirii Sănătății, Maksim Stepanov”, citat de Radio Ucraina Internațional.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 731


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți