Opinie
Redactor: Leonid Parpauț
14 noiembrie 2019

Tot mai reală probabilitatea dizolvării parlamentului ucrainean (opinie)

Tot mai reală probabilitatea dizolvării parlamentului ucrainean (opinie)
14 noiembrie 2019

Tot mai reală probabilitatea dizolvării parlamentului ucrainean (opinie)

Potrivit liderului fracțiunii parlamentare „Slujitorul poporului”, David Arahamia, actuala componență a legislativului ucrainean nu va avea un mandat întreg de cinci ani și își va înceta exercitarea funcțiilor înainte de termen.

Deputatul estimează probabilitatea dizolvării parlamentului la 75%, a declarat Arahamia într-un interviu pentru pravda.ua

Vom reaminti că după alegerile parlamentare anticipate, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat despre faptul că noua componență a Parlamentului are la dispoziție doar un an pentru punerea în aplicare a reformelor democratice și economice necesare, în caz contrar, șeful statului va fi obligat să dizolve parlamentul și să anunțe alegeri anticipate.

Analistul politic de  la Kiev, Andrii Smolii este de părerea că în interiorul partidului ”Slujitorul poporului” sunt, totuși,  probleme și divergențe serioase, notează prm.ua.

Potrivit politologului ucrainean, ultima întrunire a membrilor partidului proZelenski în cadrul unui congres a demonstrat că disciplina, activitatea internă a partidului și votarea sută la sută de către ”deputații slujitori” a proiectelor legislative, fără dreptul de a le comenta și fără dreptul de a înainta alte propuneri,  denotă faptul că în partidul coaliției majoritare sunt divergențe serioase.

”De fapt, fracțiunea parlamentraă proprezidențială a fost și rămâne a fi una virtuală. Într-un an, un an și jumătate nu poate fi exclusă dizolvarea parlamentului ucrainean”, a spus Smolii.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți