Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
16 septembrie 2020

Transcarpatia: Autoritățile au avut nevoie de 2 săptămâni să afle despre colapsul de la punctul de control Lujanka

Transcarpatia: Autoritățile au avut nevoie de 2 săptămâni să afle despre colapsul de la punctul de control Lujanka

Presa din Transcarpatia informează  în mod repetat despre situația privind gunoiul  lângă punctul de control Lujanka, care a apărut  după ce Ungaria a restricționat intrarea și tranzitul prin măsuri de carantină de la 1 septembrie.

În consecință, cozile de la microbuze se întindeau până la periferia orașului Beregovo, care este la distanța de aproape 3 kilometri.

Oamenii stau la coadă timp de 4 zile - fără condiții de bază: toalete, posibilitatea  de a face duș sau doar de a bea apă. Zona nici măcar nu este dotată cu halde de gunoi, așa că resturile de produse alimentare  călătorii  sunt forțați să le arunce  pe marginea drumului.

"Autoritățile ucrainene nu văd haosul la  care s-a ajuns  la granițele Ucrainei. La punctul de control Lujanka, coada cu mașini ajunge deja în orașul Beregovo și există sute de mașini care așteaptă timp de 3-4 zile. Imaginați-vă că conduceți 12 ore de  undeva din  centrul țării și apoi să așteptați încă 4 zile la graniță și nu aveți posibilitatea de a face un duș măcar. Gunoiul este  aruncat direct pe marginea drumului, deoarece coșurile de gunoi nu sunt luatede aici și nici măcar toalete  nu sunt!”,se plâng transcarpatienii  pe Facebook.

În cele din urmă, 2 săptămâni mai târziu, a avut loc o ședință la administrația raională de stat Beregovo  pentru a asigura normele sanitare și ordinea în teritoriile adiacente punctului de control Lujanka. Potrivit rezultatelor discuției, s-a decis instalarea coșurilor  de gunoi suplimentare, curățarea teritoriului, implicarea forțelor de poliție suplimentare pentru asigurarea ordinii publice.

Până acum, nimic nu s-a schimbat la punctul de control Lujanka. Departamentul Regional de Vest al Serviciului de Poliție la Frontiera de Stat din Ucraina informează despre cozile din fața punctelor de control cu țările vecine începând cu ora 06.00 din 16 septembrie. În special, există aproximativ 270 de mașini la punctul de control Lujanka.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți