Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
21 octombrie 2020

Transcarpatia dispune de toate premisele pentru dezvoltarea turismului medical

Transcarpatia dispune de toate premisele pentru dezvoltarea turismului medical

Turismul medical prevede în primul rând tratamentul străinilor în instituțiile medicale din Transcarpatia, deoarece medicii noștri pot oferi îngrijiri de înaltă calitate acestor pacienți și costul serviciilor medicale  va fi cu mult mai mic decât în UE, consideră  Myroslav Havryshko, traumatolog și director adjunct al departamentului  medical  al  Spitalului raional Central din Mucacevo „Sfântul Martin”.

„Turismul medical este o migrație provizorie  a oamenilor pentru a primi îngrijiri medicale. Orașul Mucacevo și Transcarpatia  în ansamblu au toate premisele pentru dezvoltarea turismului medical pentru cetățenii de peste hotare. În special, sunt aproape granițe, o climă moderată, infrastructură în orașe, disponibilitatea hotelurilor și atracțiilor turistice, apropierea de complexele  balneare și așa mai departe.

E știut faptul  că tratamentul anumitor boli cronice este foarte costisitor în străinătate. Și există cozi lungi pentru primirea  îngrijirii  medicale gratuite. De exemplu, în Republica Cehă pentru a înlocui unele articulații, uneori este nevoie de 5-6 ani, în cazul existenței asigurării medicale. Și pentru a ocoli coada, pacientul trebuie să plătească până la 7-8 mii de euro. În Transcarpatia se poate face de două ori mai ieftin”, spune Myroslav Havryshko.

Ca urmare a descentralizării, cea mai mare parte a procesului decizional a revenit autorităților locale. Din păcate, nu există legi clare care să reglementeze turismul medical în Ucraina. Dar poate fi implementat local. Aceasta este direcția pe care vreau să o dezvolt după alegerile locale din 25 octombrie, a spus doctorul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 202


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți