Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
25 aprilie 2020

Transcarpatia: Propuneri privind ieșirea din carantină

Transcarpatia: Propuneri privind ieșirea din carantină
25 aprilie 2020

Transcarpatia: Propuneri privind ieșirea din carantină

Nimeni nu știe când omenirea va depăși epidemia de coronavirus și este foarte probabil că va trebui să coexistăm cu această boală ceva timp. Și asta înseamnă că trebuie să ne gândim  cum să le oferim oamenilor locurile lor de muncă.

Primarul orașului Mucacevo,  Andriy Baloga, propune guvernului să renunțe treptat la interdicția totală a activității economice,  a afacerilor și să-și asume riscul  - să aplice un model adaptat al  restricțiilor de carantină, urmând exemplul unor țări din Europa și Asia.

Adică să impună restricții asupra activității entităților economice nu  în  toată țara, dar, la obiect, în funcție de depistarea focarelor de boală.

De exemplu, dacă există un număr mic de pacienți într-un oraș (sat, raion, regiune) și nu există cazuri noi de infecție într-o perioadă anumită de timp, atunci acolo se poate reveni la viața normală dacă sunt rspectate anumite reguli de către mediul de afaceri:

1. Menținerea distanței fizice dintre vizitatori (cumpărători) și controlul numărului acestora pe metru pătrat.

2. Dezinfectarea spațiilor și a suprafețelor nu mai puțin de o dată la două ore.

3. Purtarea de  către personal / vânzători și vizitatori, a unui echipament individual de protecție.

4. Limitarea orelor de muncă pentru a evita aglomerația.

„Dacă guvernul nu acceptă un atare model, atunci carantina totală, care este extinsă astăzi în țară, poate fi distructivă pentru  întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv în orașul nostru. Iar aceștia sunt oameni reali, cei mai mulți trăind din ceea  ce au câștigat într-o zi. Nu pot sta  a doua lună acasă, pentru că trebuie să-și întrețină  familiile”, specifică primarul de Mucacevo.

Andriy Baloga speră  că la Kiev vor auzi această poziție și vor începe să ia decizii individuale cu privire la carantină în așezări specifice, raioane, regiuni și vor permite ieșirea parțială din carantină tuturor celor care pot asigura respectarea măsurilor anti-epidemiologice și sunt gata să înceapă munca.

„Vreau să subliniez,  că nimeni nu va reduce riscul infecției  cu coronavirus. Aceasta este o boală teribilă pe care trebuie să o combatem cu toată puterea. În același timp, guvernul nu are dreptul să ne permită să uităm de oamenii aflați în lupta împotriva epidemiei, unii  dintre ei aflându-se deja într-o situație foarte dificilă astăzi”, a rezumat Andriy Baloga.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 555


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți