Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
14 octombrie 2020

Ucraina este de vină pentru cozile lungi la granițe – discuții în Parlamentul de la Budapesta

Ucraina este de vină pentru cozile lungi la granițe – discuții în Parlamentul de la Budapesta
14 octombrie 2020

Ucraina este de vină pentru cozile lungi la granițe – discuții în Parlamentul de la Budapesta

Parlamentul maghiar a desfășurat o audiere a Comitetului Național pentru Unitatea Națională. Au discutat, în special, situația maghiarilor de peste hotare.

Janos Arpad Potapy, secretarul de stat pentru politica națională din biroul primului ministru, a răspuns la întrebările politicienilor de opoziție și pro-guvernamentali.

Astfel, reprezentantul independent Janos Benczyk a întrebat cum reacționează Ungaria la situația dificilă în ceea ce privește trecerea frontierei. Și anume, la granița ucraineană-maghiară, unde datorită întăririi controlului pentru a doua lună consecutiv  se formează cozi enorme, în principal la punctele de control „Astei-Beregshuran” și „Chop-Zagon”, deoarece celelalte sunt închise.

„Cum putem schimba această situație, să ajutăm oamenii?”, a întrebat Benczyk.

Potrivit lui Janos Arpad Potapy, soluția problemei este de partea ucraineană. "Mingea (adică rezolvarea problemei) este pe  partea ucraineană. Mi se pare inacceptabil ca persoanele cu copii mici și femeile însărcinate să petreacă ore în șir la frontieră. Această problemă ar trebui rezolvată cât mai curând posibil. La Consulatul general al Ungariei se cunoaște, dar nu pot face  nimic ", a spus Potapy.

În opinia sa, noi puncte mici de trecere a frontierei în Transcarpatia ar trebui deschise cât mai curând posibil.

Anterior, consulul general al Ungariei la Ujgorod, Jozef Bugailo, a explicat cozile uriașe la punctele de control transcarpatice prin „măsuri restrictive” intensificate de către Ungaria.

Consulatul maghiar consideră că cozile la frontieră au apărut din cauza neconcordanțelor din documentele cetățenilor.

"În multe cazuri, documentele cetățenilor Ucrainei și ale țărilor terțe care doresc să intre și să traverseze teritoriul Ungariei nu îndeplinesc cerințele regulilor de contracarare a răspândirii  pandemiei Covid 19”, se afirmă în cadrul comunicatelor Consulatului Ungariei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1517


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți