Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
16 ianuarie 2020

Ucraina este optimistă cu privire la viitorul relațiilor cu Ungaria

Ucraina este optimistă cu privire la viitorul relațiilor cu Ungaria
16 ianuarie 2020

Ucraina este optimistă cu privire la viitorul relațiilor cu Ungaria

Ucraina este optimistă cu privire la viitorul relațiilor cu Ungaria și așteaptă cu nerăbdare să ajungă la compromisuri pentru a rezolva situația ținând cont de interesele ambelor țări.

Acest lucru a fost declarat de viceprim-ministrul pentru integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Dmitry Kuleba, în cadrul unei întâlniri cu presa în urma unei vizite la sediul NATO de la Bruxelles, transmite Ukrinform.

"Ungaria nu constituie o problemă în relațiile noastre cu NATO în prezent; avem un optimism  prudent în relațiile cu  Ungaria. De la începutul anului, s-au întâmplat unele lucruri care ne permit să așteptăm cu nerăbdare să continuăm demersurile  comune - atât pentru Ucraina, cât și pentru Ungaria - pentru a rezolva situația care în interesul ambelor țări  ", - a spus oficialul.

El a amintit că a fost fondată  o comisie interguvernamentală ucraineană-maghiară, condusă de Peter Sziarto, ministrul Afacerilor Externe și ministrul comerțului exterior al Ungariei. "Aștept cu nerăbdare întâlnirea noastră, îa  care, cu siguranță, nu vom vorbi numai despre dezvoltarea comerțului, ci și despre modalitățile de ieșire din situația în care ne aflăm timp de doi ani", a declarat viceprim-ministrul ucrainean.

În același timp, Kuleba a subliniat că nu se abate de la poziția de a proteja interesele Ucrainei și intenționează să discute despre aceasta în timpul unei întâlniri cu colegii săi maghiari.

„O astfel de decizie și calea de depășirea crizei (în relații) ar trebui să țină seama atât de interesele Ucrainei, cât și de interesele Ungariei. Nu va fi o revenire la situația care a existat înainte de adoptarea Legii educației de către Verkhovna Rada. Dar trebuie căutate compromisuri. Cu siguranță vom căuta și vom merge la compromis și  așteptăm ca și partea maghiară să meargă la compromisuri  și ea. Avem nevoie de o decizie comună, ținând cont de interesele ambelor părți ", a declarat oficialul ucrainean.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 590


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți