Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
14 decembrie 2020

Ucraina: Graffiti provocator anti-maghiar într-un sat din regiunea Transcarpatia

Ucraina: Graffiti provocator anti-maghiar într-un sat din regiunea Transcarpatia
14 decembrie 2020

Ucraina: Graffiti provocator anti-maghiar într-un sat din regiunea Transcarpatia

În noaptea de 14 decembrie, în satul Piyterfolvo din raionul  Vinohradiv, pe peretele primăriei  a apărut o inscripție cu conținut provocator făcută de persoane neidentificate încă.

Inscripția a fost făcută evident pentru o provocare ordinară  ce va trezi  iritarea  în rândul reprezentanților minorității naționale maghiare, deoarece se repetă cuvintele care au fost scrise recent de un bărbat într-o mască la periferia orașului Beregovo.

"Din păcate, violența și naționalismul nu sunt concepte îndepărtate despre care am auzit doar la televizor. De asemenea, s-au infiltrat în zona noastră, așa cum putem vedea în fotografie. În noaptea de 13-14 decembrie, cineva sau mai multe persoane au scris pe perete pentru  a-și exprima gândurile despre noi, maghiarii și apartenența noastră la o anumită etnie. Dumnezeu să aibă grijă de noi așa încât  să putem continua să trăim aici în pace, în dragoste frățească cu alte naționalități și ca Atotputernicul să ne protejeze de cruzime", scrie  site-ul comunei Piyterfolvo.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 851


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți