Opinie
Redactor: Mirela Amarie
13 noiembrie 2020

Ucraina vrea să interzică știrile care neagă agresiunea rusă în Donbas și Crimeea

Ucraina vrea să interzică știrile care neagă agresiunea rusă în Donbas și Crimeea

Rada Supremă recomandă posturilor de televiziune și radio să interzică negarea în presă a agresiunii militare a Rusiei și ocupării unei părți a teritoriului Ucrainei. Comisia pentru politica umanitară și informațională recomandă ca proiectul de lege relevant Nr.4188 să fie adoptat ca bază, potrivit departamentului de informații al Radei Supreme, potrivit Agenției BucPress din Cernăuți.

„Comitetul a decis să recomande adoptarea unui proiect de lege Nr.4188, care modifică legea „Despre televiziune și radiodifuziune” pentru a combate războiul informațional”, se menționează în comunicat.

Proiectul propune interzicerea companiilor de televiziune și radio de a utiliza difuzări de declarații care neagă faptul agresiunii militare din partea Federației Ruse, ocuparea Rusiei a unei părți din teritoriile Ucrainei și desfășurarea războiului hibrid al Federației împotriva Ucrainei.

Legea prevede că Consiliul Național pentru Televiziune și Radiodifuziune va amenda canalele de televiziune și radio în cazul încălcării acestei norme.

Dacă încălcările nu vor fi eliminate în termen de o lună de la sancționare sub formă de amendă, precum și în cazul unei amenzi repetate pentru încălcarea aceleiași prevederi a legii, Consiliul Național va putea acționa în judecată. Agenția este autorizată să solicite revocarea licenței de difuzare a unui post de televiziune și radio sau a unui furnizor de servicii software.

Amintim, proiectul de lege corespunzător a fost adus în discuție, în Rada Supremă la începutul lunii octombrie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 287


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți