Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
26 aprilie 2021

UE își va deschide frontierele în vară pentru turiștii vaccinați împotriva coronavirusului

UE își va deschide frontierele în vară pentru turiștii vaccinați împotriva coronavirusului
26 aprilie 2021

UE își va deschide frontierele în vară pentru turiștii vaccinați împotriva coronavirusului

Uniunea Europeană se va deschide turiștilor în timpul verii pentru cei vaccinați împotriva  coronavirusului.

Acest lucru a fost afirmat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform „Adevărului european”, cu referire la New York Times.

Se remarcă faptul  că ritmul rapid al vaccinării în Statele Unite și negocierile dintre autoritățile SUA și Uniunea Europeană cu privire la modul de a elibera  certificatele de vaccinare acceptabile ca dovadă a imunității pentru turiști, vor permite Comisiei Europene să recomande o schimbare de politică care ar putea asigura reluarea călătoriilor  de agrement transatlantice.

Publicația nu specifică detaliile unei astfel de decizii, în special, în unele citate ale președintelui Comisiei Europene este vorba despre vaccinarea în Statele Unite, iar în altele - în general despre persoanele vaccinate cu vaccinuri recunoscute de UE fără referință în țara de vaccinare.

"Din câte văd, americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Acest lucru le va permite să se deplaseze liber și să călătorească în Uniunea Europeană", a spus Ursula von der Leyen.

"Un lucru este clar: toate cele 27 de state membre vor accepta necondiționat pe oricine vaccinat cu vaccinuri aprobate de EMA", a adăugat ea. Agenția a aprobat toate cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite, și anume Moderna, Pfizer / BioNTech și Johnson & Johnson.

Von der Layen nu a menționat date specifice când se pot relua excursiile  turistice sau detalii despre cum se va întâmpla acest lucru. Ea a adăugat că reluarea călătoriilor ar depinde „de situația epidemiologică, dar situația se îmbunătățește în Statele Unite, deoarece sperăm că se îmbunătățește în UE”.

Diplomații din țările turistice europene, conduși în mare parte de Grecia, au susținut săptămâni la rând, că criteriile blocului pentru determinarea „siguranței” unei țări, bazate doar pe cazuri reduse de COVID-19, devin rapid irelevante, având în vedere desfășurarea campaniilor de vaccinare în  Statele Unite, Marea Britanie și alte țări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 505


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți