Opinie
Redactor: Marin Gherman
17 mai 2019

Ungaria speră că noul preşedinte al Ucrainei va soluţiona problemele minorităţii maghiare

Ungaria speră că noul preşedinte al Ucrainei va soluţiona problemele minorităţii maghiare

Ministerul de Externe al Ungariei a comentat decizia preşedintelui în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroşenko, de a promulga Legea privind asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat, menţionând că Budapesta speră că noul președinte de la Kiev, Volodimir Zelenski, va fi în măsură să soluţioneze „aspectele problematice„ legate de minoritatea maghiară - transmite Radio Svoboda, scrie Rador.

„Suntem interesați de restabilirea relațiilor echilibrate și amicale dintre Ungaria și Ucraina și sperăm că noul președinte ales va da dovadă de deschidere în această privinţă” - se arată într-o declarație a MAE de la Budapesta. Ungaria consideră că noua lege privind consolidarea statutului limbii ucrainene ca limbă de stat limitează drepturile minorităților naționale din Ucraina, privându-le de dreptul la folosirea limbii materne, garantat de Constituţia ucraineană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 406

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți