Opinie
12 decembrie 2017

Uniunea Europeană aşteaptă de la Ucraina implementarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneţia

Uniunea Europeană aşteaptă de la Ucraina implementarea deplină a recomandărilor  Comisiei de la Veneţia

Uniunea Europeană aşteaptă ca Ucraina să ia în considerare toate recomandările  Comisiei de la Veneţia referitoare la legea educaţiei.  Despre aceasta a  declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de politică externă al Uniunii Europene, Mayya Kosyanchych, comunică UNIAN.  

„Recomandările Comisiei de la Veneția ar trebui să fie luate pe deplin în considerare, așa cum a promis anterior Ucraina. Acest lucru ar trebui să fie făcut în mod nediscriminatoriu, în dialog cu minoritățile naționale și alte părți interesate, şi prevăzut mai mult timp pentru implementarea treptată a reformei”, a spus Kosyanchych.

Totodată, ea a menţionat asupra necesităţii asigurării păstrării “patrimoniului  cultural al minorităților și continuitatea educației în limbile minorităților în școlile tradiționale”. Mayya Kosyanchych a reamintit că această chestiune a fost discutată pe larg în cadrul Consiliului de asociere Ucraina – UE, desfăşurat la 8 decembrie. „Suntem gata să o susţinem pe Ucraina în ceea ce priveşte aplicarea acestor recomandări, precum şi pe calea realizării unei reforme generale în domeniul educaţiei”, a adăugat purtătoarea de cuvânat al departementului de politcă externă al UE.

După cum se ştie,  la 11 decembrie Comisia de la Veneţia a publicat decizia privind dispozițiile lingvistice ale Legii Ucrainei „Cu privire la educație”. Documentul conține o serie de recomandări pentru Ucraina, dar în același timp - consideră că drepturile minorității maghiare și ale altor minorități ale statelor membre ale UE pot fi respectate fără modificarea celui de-al șaptelea articol din lege, prin care se impune limba de studiere.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 875


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți