Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
21 ianuarie 2022

Universitatea Națională din Ujgorod – una dintre cele mai bune din Ucraina

Universitatea Națională din Ujgorod – una dintre cele mai bune din Ucraina
21 ianuarie 2022

Universitatea Națională din Ujgorod – una dintre cele mai bune din Ucraina

Potrivit clasamentelor internaționale și naționale, Universitatea Națională din Ujgorod este una dintre cele mai bune din Ucraina.

Este una dintre puținele universități ucrainene, inclusă într-unul dintre cele mai importante clasamente mondiale ale universităților - QS World University Rankings: EECA.

Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui raport la Conferința personalului Universității Naționale Ujgorod de către rectorul universității Voloimir Smolanka.

Potrivit acestuia, Universitatea Națională din Ujgorod ocupă locul 251-300 în acest clasament, iar printre universitățile ucrainene ocupă locul 14 dintre cele 41 de universități din Ucraina. De asemenea, trebuie menționat faptul că, printre instituțiile de învățământ superior din Ucraina, Universitatea Națională din Ujgorod s-a clasat pe locul 5 la numărul de studenți străini.

În Web Impact, Universitatea se află pe poziția a 10-a. Acest indicator se bazează pe clasamentul Webometrics, care, la rândul său, reflectă nivelul de cooperare și comunicare internațională a oamenilor de știință din universități. După numărul de citări din ultimii cinci ani, universitatea s-a clasat pe locul 12.

De asemenea, instituția de învățământ superior a ocupat locul 11 din 18 universități ucrainene care au reușit să intre în clasamentul GreenMetric World University Rankings.

În 2021, Universitatea Națională din Ujgorod s-a alăturat pentru a doua oară la clasamentul global de impact al universității, care se bazează pe rezultatele informațiilor furnizate de universități privind conformitatea strategiei de dezvoltare a universității cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (CSD).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 385


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți