Opinie
16 octombrie 2020

Vitali Druganovski, candidat la funcția de primar al Cernăuțiului, îi solicită lui Zelenski să ofere capitalei Bucovinei statutul de zonă economică liberă

Vitali Druganovski, candidat la funcția de primar al Cernăuțiului, îi solicită lui Zelenski să ofere capitalei Bucovinei statutul de zonă economică liberă
16 octombrie 2020

Vitali Druganovski, candidat la funcția de primar al Cernăuțiului, îi solicită lui Zelenski să ofere capitalei Bucovinei statutul de zonă economică liberă

Candidatul la funcția de primar al orașului Cernăuți, Vitali Druganovski, s-a adresat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu rugămintea să ofere întregii regiuni statutul de zonă economică liberă.

Solicitarea are loc în contextul anunțării de către Zelenski a unui sondaj național, care va avea loc la secțiile de votare în ziua alegerilor locale din 25 octombrie.

„Locuitorii din Cernăuți au urmărit cu atenție mesajul dvs. video din data de 13.10.2020, în care ați spus că doriți să puneți ucrainenilor 5 întrebări… Într-una dintre următoarele adresări video, v-ați exprimat dorința de a întreba cetățenii Ucrainei dacă susțin ideea introducerii unei zone economice libere în Donbas. Urgența problemei este evidentă - războiul Rusiei împotriva Ucrainei a provocat crize catastrofale în estul țării noastre. Toată lumea știe că problema păcii și securității din Ucraina este pentru dvs. o prioritate a politicii interne și internaționale”, susține Druganovski.

În opinia lui  Druganovski, în urma faptului că or. Cernăuți a fost primul din Ucraina care a luat lovitura coronavirusului COVID-19 și „orașul meu a suferit cel mai mult de această pandemie, economia regiunii se află într-o situație extrem de dificilă. Cernăuți a fost cunoscut de mult timp ca un oraș al antreprenorilor, care este încă locuit de oameni talentați și muncitori. Dar recuperarea economiei orașului nostru după sfârșitul pandemiei, fără un regim special de investiții, va avea loc timp de zeci de ani. Dacă nu se iau măsuri urgente, Cernăuțiul riscă să devină „faimos” ca oraș al antreprenorilor fictivi.

În prezent, Cernăuțiul meu natal trebuie să strângă urgent fonduri pentru următoarele proiecte:

  - modernizarea sistemului de alimentare cu apă, astfel încât fiecare casă să aibă apă curată non-stop;

  - reconstrucția aeroportului internațional „L. Kadenyuk”;

  - restaurarea și reconstrucția părții istorice a Cernăuți;

  - construcția drumului de ocolire a Cernăuțiului;

  - efectuarea lucrărilor de protecție a țărmului și crearea digului la r. Prut;

  - construirea unui complex sportiv multifuncțional cu o piscină olimpică.

Aceasta este lista minimă necesară a proiectelor strategice pentru dezvoltarea or. Cernăuți, care va scoate rapid economia regiunii din comă și va asigura crearea unui număr suficient de locuri de muncă pentru tinerii din Bucovina.

De aceea aș dori ca regiunea Cernăuți să primească statutul de zonă economică liberă cel puțin pentru o perioadă de tranziție - până la sfârșitul crizei economice globale cauzată de pandemie - timp de 5-10 ani”, scrie Druganovski, solicitând să fie discutată și întrebarea: „Susțineți crearea zonei economice libere Cernăuți în regiunea Cernăuți?”

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1536


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți