Opinie
Redactor: Marin Gherman
06 mai 2020

Volodimir Zelenski critică reforma sistemului de sănătate și solicită o revizuire fundamentală a acesteia

Volodimir Zelenski critică reforma sistemului de sănătate și solicită o revizuire fundamentală a acesteia
06 mai 2020

Volodimir Zelenski critică reforma sistemului de sănătate și solicită o revizuire fundamentală a acesteia

Președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski, a chemat Ministerul Sănătății să revadă reforma sistemului de sănătate. Potrivit liderului de la Kiev, grupul de lucru, cu participarea academicienilor, profesorilor și medicilor emeriți ai Ucrainei a analizat reforma în domeniul medicinii și a ajuns la concluzii contradictorii, informează Agenția BucPress din Cernăuți.

„Reforma are atât avantaje mari, cât și neajunsuri evidente. Sarcina noastră este de a păstra momentele pozitive și de a corecta urgent greșelile”, a accentuat Zelenski, citat de Radio Ucraina Internațional.

Subiectul respectiv a fost abordat de către Ministrul Sănătății, Maksym Stepanov. El a spus că medicina are nevoie de reforme adevărate. „Reforma, în modul cum decurge astăzi, prevede concedierea a circa 50 mii medici și asistenți medicali și închiderea a 300 de spitale. Și aceasta din cauza deficitului financiar. Dacă situația va fi lăsată la voia întâmplării, medicii vor protesta și grevele lor pot deveni fenomene zilnice. Nu vom admite o asemenea nedreptate”, a declarat ministrul Sănătății de la Kiev.

De menționat că 984 de spitale din cele 1.747 care au încheiat acorduri cu Serviciul Național al Sănătății din Ucraina au probleme financiare mari. „Dacă nu se va schimba nimic, milioane de cetățeni ucraineni vor fi privați de dreptul de a avea acces la servicii medicale adecvate. Va începe extinderea rapidă a unei astfel de boli ca tuberculoza. Echipa Ministerului Ocrotirii Sănătății lucrează în direcția schimbării urgente a situației pentru a nu  admite concedierea în masă a medicilor și închiderea spitalelor”, a spus Stepanov.

Menționăm că comitetul parlamentar de profil va discuta în viitorul apropiat o creștere reală a finanțării sistemului de sănătate din Ucraina. Reamintim că reforma sistemului de sănătate a fost lansată în perioada președintelui Petro Poroșenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 484


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți