Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
31 mai 2019

Volodimir Zelenski trebuie să-i ajute pe maghiarii transcarpatieni pentru ca ei să nu sufere de pe urma „legilor represive” – oficial ungar

Volodimir Zelenski trebuie să-i ajute pe maghiarii transcarpatieni  pentru ca ei să nu sufere de pe urma „legilor  represive” – oficial ungar

Un reprezentant oficial al ministerului de externe al Ungariei și-a exprimat speranța că președintele nou ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski va contribui la soluționarea situației care afectează comunitatea etnică  maghiară din Transcarpatia.

Tomas Menzier, secretar de stat pentru comunicații și relații internaționale a declarat despre aceasta într-un discurs la evenimentul de la Gardone din centrul Ungariei. Potrivit lui, situația negativă a apărut din cauza adoptării recente a "legilor represive" în Ucraina (limbajul probabil, este vorba  despre legile e privind limba și educația).

Menzier a menționat,  că primele declarații ale noului președinte ucrainean au stat la baza unor  astfel de "speranțe precaute" despre  unele schimbări.

"Legea, care a fost aprobată în timpul președintelui precedent, a fost o lovitură la spate, deoarece a avut drept scop suprimarea limbilor minorităților în toate sferele vieții",-  a spus Tomas Menzier. "Aceasta este o problemă internațională, nu doar bilaterală", a adăugat el.

Potrivit acestuia, Ungaria a respectat  întotdeauna relațiile de bună vecinătate cu Ucraina și a sprijinit până acum aspirațiile euro-atlantice ale Ucrainei, precum și încercările de liberalizare a vizelor.

Menzier a mai adăugat,  că acum în Ungaria, copiii din familiile afectate de conflictul din estul Ucrainei se odihnesc în taberele de vară. În special, 242 de copii își petrec vacanțele la  Lacul Velentse, pentru care guvernul a alocat 25 de milioane de forinți (76.000 de euro).

Reamintim  că președintele Ungariei, Janos Ader, s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, și au discutat problemele cu care se confruntă comunitatea etnică maghiară din Ucraina. Ader a numit această întâlnire "un început încurajator".

Președintele Ungariei l-a invitat pe Volodimir Zelenski să viziteze Ungaria pentru a discuta alte probleme, cum ar fi rconstrucția punctelor de control și  trecere a frontierei și protecția mediului în zonele de frontieră.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 665

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți