Opinie
23 septembrie 2020

Volodimir Zelenski: Un stat ucrainean puternic va fi capabil să consolideze semnificativ UE

Volodimir Zelenski: Un stat ucrainean puternic va fi capabil să consolideze semnificativ UE
23 septembrie 2020

Volodimir Zelenski: Un stat ucrainean puternic va fi capabil să consolideze semnificativ UE

„Uniunea Europeană este partenerul nostru cheie în restabilirea suveranității și integrității teritoriale, precum și în sprijinirea reformelor. De la încheierea Acordului de asociere, UE a devenit principalul partener comercial al Ucrainei, reprezentând peste 40% din comerțul nostru exterior. De la începutul regimului fără vize, în 2017, numărul călătoriilor cetăţenilor ucraineni în ţările UE este de circa 50 milioane călătorii”, a spus Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Cu toate acestea, Ucraina dorește integrarea deplină în UE. Suntem o țară europeană și lucrând împreună putem oferi Europei foarte multe, a spus el. Totodată, el a menționat că, de exemplu, Slovacia a depășit cu succes provocările integrării europene și euro-atlantice, având un puternic stimulent - o perspectivă clar definită de aderare la UE și NATO. "Ucraina nu are un astfel de stimulent. În ciuda acestui fapt, am ales un curs și mergem mai departe, realizând că reformele necesare sunt în interesul poporului și statului nostru", a spus Zelenski.

În plus, şeful statului ucrainean a menţionat că în prezent coantinuă lucrările asupra creşterii potențialului Acordului de asociere pentru a aprofunda în continuare integrarea dintre Ucraina și UE, precum și pentru a adapta partea comercială a acordului la realitățile economice moderne. Acesta va fi unul dintre subiectele importante ale summitului Ucraina-UE de la 1 octombrie la Bruxelles.

În opinia sa, o Ucraină reformată și puternică este capabilă să consolideze semnificativ UE, care caută un loc nou și un rol adecvat în lume

Agenţia BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 747


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți