Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
26 august 2020

Zelenski: Liderii UE trebuie să numească paşii concreţi pentru aderarea Ucrainei la UE

Zelenski: Liderii UE trebuie să numească paşii concreţi pentru aderarea Ucrainei la UE
26 august 2020

Zelenski: Liderii UE trebuie să numească paşii concreţi pentru aderarea Ucrainei la UE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană este necesar ca liderii europeni să definească clar care sunt condiţiile pentru obţinerea statutului de membru cu drepturi depline.

“Consider că pentru ucraineni este foarte importantă poziţia clară a UE faţă de Ucraina. Am spus mai multor lideri europeni că ei ar trebui să dea un răspuns clar poporului ucrainean ce şi-ar dori ei, pentru ca ucrainenii pas cu pas să devină parte a UE”, a spus şeful statului ucrainean.

Potrivit lui Zelenski, după obţinerea unui plan concret, vom înţelege ce avem de făcut şi cât timp avem la dispoziţie pentru integrarea europeană a Ucrainei.  “Am impresia că noi trebuie să devenim un stat, pe care şi-l doreşte Europa. Dar oricum decizia va aparţine Ucrainei”, a accentuat el.

În opinia sa, în ciuda faptului că nu toate ţările UE doresc ca Ucraina să devină membru, Uniunea Europeană doreşte ca Ucraina să devină un partener şi să aibă statut de membru. În acelaşi timp, el a sublinat că ţările europene şi UE sprijină Ucraina şi susţin suveranitatea şi integritatea teritorială a ei.  

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 481


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți