Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 mai 2021

„Certificatul de imunitate” maghiar pentru călătorii nu este valabil - au uitat de versiunea în limba engleză

„Certificatul de imunitate” maghiar pentru călătorii nu este valabil - au uitat de versiunea în limba engleză
25 mai 2021

„Certificatul de imunitate” maghiar pentru călătorii nu este valabil - au uitat de versiunea în limba engleză

Ungaria continuă să încheie acorduri cu un număr din ce în ce mai mare de țări pentru a adopta un „certificat de imunitate” (pașaport de vaccinare). Acest document confirmă vaccinarea sau prezența anticorpilor.

Cu toate acestea, s-a dovedit că nu toate țările europene sunt de acord să accepte certificatul maghiar. Și nu numai din cauza vaccinului rusesc necertificat Sputnik V. S-a dovedit că documentul nu conține informații în limba engleză despre vaccinări, ceea ce, de asemenea, poate cauza probleme de călătorie.

Site-ul portfolio.hu raportează că, în ciuda acordului, ungurilor nu le este atât de ușor să ajungă în altă țară. În plus, Ungaria nu are un acord cu majoritatea țărilor europene.

Aproape toate statele din lume acceptă doar „certificatul de imunitate” în limba engleză. Cu toate acestea, cei vaccinați în Ungaria nu au primit un astfel de document. Certificatul maghiar conține doar câteva date în limba engleză, dar acest lucru nu a fost suficient.

Certificatul a fost criticat în presă de mult timp. Directorul medical adjunct al Ungariei, Enike Szabo, a declarat că călătorii ar trebui să completeze formularul în limba engleză, care este disponibil în majoritatea punctelor de vaccinare și va fi disponibil în curând pentru descărcare pe site-ul koronavirus.gov.hu.

Acest formular va include tipul de vaccin, data administrării și numărul de serie al vaccinului. Cu toate acestea, medicii generaliști și centrele de vaccinare nu au văzut încă certificatele în limba engleză. Acest lucru a fost raportat de publicația nepszava.hu.

Chiar și în ciuda acordului Ungariei cu Croația, este posibil ca un „certificat de imunitate” maghiar să nu fie suficient pentru a intra fără testare și carantină. Când călătoriți în Grecia, veți avea nevoie, de asemenea, de un document care să precizeze numele persoanei vaccinate, tipul de vaccin, data vaccinării și numărul de doze.

Potrivit Ministerului Sănătății din Ucraina, documentul ucrainean privind vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi lansat până la 1 iulie. Cu toate acestea, până acum nimeni nu a văzut un astfel de certificat.

Premierul Denis Shmygal a declarat recent că Ucraina este pregătită să introducă orice model de „pașaport de vaccinare” propus de UE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 465


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți