Politică
Redactor: Vasile Barbuța
08 octombrie 2020

„Protest prin alegeri” sau cum o servitore devine primar într-un sat din Rusia

„Protest prin alegeri” sau cum o servitore devine primar într-un sat din Rusia

Primar al satului Povalihinskoie din regiunea Kostroma, Rusia, a fost aleasă servitoarea din primărie - Marina Ugodskaia. Ea a recunoscut că a fost o candidată falsă și a mers la cererea actualului primar, deoarece, altfel era imposibil să se organizeze alegerile.

Potrivit BBC, citată de BucPress, Marina Ugodskaia a lucrat timp de cinci ani ca servitoare în clădirea administrativă a primarului. 84 de alegători au votat ​​pentru ea, ce reprezintă 61% din voturi. A fost singurul concurent al actualului șef Nicolai Loktev, fost polițist de secție, candidat de la partidul „Edinaia Rossia” a lui Putin, pentru care au votat 46 de persoane - 34%.

Ugodskaia intenționează, în primul rând, să construiască un loc pentru înot într-un iaz din satul Povalihinskoie și locuri de joacă pentru copii. De asemenea, dorește să instaleze pe străzi felinare.

Acest mic eșec al partidului de la putere, într-un sat cu o populație de 200 de persoane, probabil ar fi trecut fără a face mult zgomot pe verticala puterii mai sus de nivelul raional. Însă, interesul jurnaliștilor din țară și din afara ei față de acest subiect a făcut ca acest eșec să ajungă pe agendă chiar în Kremlin.

Pe fondul protestelor din Habarovsk, acest „eveniment electoral” reprezintă un fel de „protest prin vot” contra elitelor vechi, care se află la putere de acum 20 de ani. Necesitatea reformelor în economia și societatea rusească vor prelua tot mai des o formă de protest (inclusiv prin dreptul de vot), în timp ce oficialii de la Moscova vor continua să ignoreze vocile poporului,  ce se s-e aud dincolo de pereții groși al Kremlinului.

Vasile BARBUȚĂ, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 265
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți