Politică
17 februarie 2021

„Slujitorii poporului” din regiunea Cernăuți au studiat cum să contribuie la prosperarea comunelor

„Slujitorii poporului” din regiunea Cernăuți au studiat cum să contribuie la prosperarea comunelor
17 februarie 2021

„Slujitorii poporului” din regiunea Cernăuți au studiat cum să contribuie la prosperarea comunelor

A treia etapă de formare online a primarilor și a deputaților comunelor nou aleși a fost dedicată subiectului bugetelor locale

Partidul „Slujitorul poporului” continuă instruirea online pentru mai mult de 300 de șefi de comunități teritoriale nou-aleși și deputați locali.

Joi, 11 februarie, subiectul bugetelor locale a fost discutat în sediul central din care a fost difuzat evenimentul. În timpul instruirii, consilierii au primit răspunsuri la întrebări despre cum să atragă subvenții la bugetele locale, au învățat practicile de gestionare eficientă a bugetului local și de creștere a veniturilor acestuia.

Noii consilierii au învățat, de asemenea, cum să pregătească și să implementeze proiecte de dezvoltare regionale (locale) . În mod separat, participanții au primit informații cu privire la garanțiile pentru investitori din partea autoguvernării locale.

Vorbitori ai evenimentului au fost viceministrul Ministerului Dezvoltării Regionale Ivan Lukerya, primarul de Bucha, Anatoliy Fedoruk, și membru al comitetului de profil din Rada Supremă, Vitaliy Bezgin.

Alexander Kornienko, președintele partidului politic „Slujitorul Poporului”:

„Scopul principal al evenimentului nostru este să formăm o nouă cultură de management, să învățăm cum să gestionăm eficient resursele comunității și să creștem nivelul de deschidere a autorităților locale față de rezidenți. Este îmbucurător să vedem că atât de mulți oameni sunt dispuși să își asume responsabilitatea pentru elaborarea politicilor care vor determina soarta comunităților în următorii cinci ani”.

Oleksandr Kornienko a anunțat, de asemenea, sarcinile pe care partidul le stabilește echipelor sale locale: „Ideea generală în acest stadiu este simplă - pentru a face comunitățile prospere. Anterior, am folosit criteriul capacității comunității - este un anumit potențial disponibil și păstrat. Apoi, totul depinde de fiecare comunitate dacă va putea. Cât de eficient își exercită comunitățile drepturile. Comunitatea va fi prosperă - regiunea și țara vor deveni mai prospere”.

„Investirea resurselor în formare este una dintre sarcinile cheie pentru 2021, a comentat Vitaliy Bezgin, deputat al poporului. - Cei mai buni experți, reprezentanți ai parlamentului și ai puterii executive din cadrul instruirii noastre vor spune, pe exemple practice, ce să facem cu  centrele de servicii publice, cu spitalul raional, care ar trebui să fie prioritățile de dezvoltare, cum să formăm bugetele locale și să interacționăm eficient cu ministerele relevante și alte autorități. În fiecare lună vom organiza seminarii tematice online din toate colțurile țării".

Mykola Guitor, deputat al consiliului regional Cernăuți, primul vicepreședinte al consiliului regional Cernăuți: „Ideea digitalizării datelor despre resursele comunității este extrem de relevantă pentru comunitățile teritoriale din regiunea noastrăm. Planificăm ca 100% din comune să facă o aplicație digitală - să atragem investitori pentru dezvoltarea comunității”.

Iulia Grițcu-Andrieș, deputat al Consiliului regional Cernăuți: „După ce am ascultat seminarul, există mai multe instrumente care ar trebui luate în considerare de comunitățile din regiunea Cernăuți - primul nu este să ne bazăm pe multe idei de proiect diferite, ci să le înțelegem în avantaj competitiv (cum ar fi produs unic, sau un interes turistic de destinație, personalități bine cunoscute și care s- au născut în comunitate, de asemenea, toate acestea acționează ca un factor în atragerea investițiilor.)”

Oksana Zubjițka, deputat al Consiliului orașului Cernăuți: „Activitatea de instruire pentru găsirea resurselor suplimentare la bugetul orașului din fonduri de subvenții mi-a fost foarte utilă. Deosebit de relevantă pentru Consiliul Local Cernăuți este procedura de alocare a 10% din cofinanțarea din bugetul orașului pentru proiecte și cel mai important - dezvoltarea unui mecanism de control pentru eficacitatea implementării proiectului”.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 778


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți