Politică
Redactor: Svetlana Pantea
22 februarie 2022

Cernăuţiul ar putea adăposti 14 mii de persoane din alte regiuni ale Ucrainei, în cazul unei invazii rusești

 Cernăuţiul ar putea adăposti 14 mii de persoane din alte regiuni ale Ucrainei, în cazul unei invazii rusești
22 februarie 2022

Cernăuţiul ar putea adăposti 14 mii de persoane din alte regiuni ale Ucrainei, în cazul unei invazii rusești

În cazul invadării Ucrainei de către Rusia, oraşul Cernăuţi este pregătit să primească 14 mii de strămutați din alte oraşe şi sate, a declarat primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk. 

„În cazul unei invazii militare, acest lucru este posibil. Am discutat despre această problemă cu primarii oraşelor de vest pentru a identifica numărul aproximativ al locurilor disponibile pentru strămutați. Am adunat informaţii din diferite şcoli, săli de sport şi biserici, pentru că pe lângă biserici activează mai multe fonduri de binefacere care ar putea oferi cazare pentru aceste persoane. De asemenea, am examinat o reţea de hoteluri şi tabere”, a spus Roman Kliciuk.

Oamenii, de asemenea pot fi cazaţi în căminele care se află pe balanţa primăriei. Este vorba de căminele Universităţii Naţionale de stat Cernăuţi şi cele ale Universităţii de Medicină.

Roman Kliciuk a mai spus că oraşul se pregăteşte pentru posibilia invazie din partea Rusiei. „În acest context a fost creat un grup de lucru care verifică fiecare adăpost. La următoarea sesiune vom examina chestiunea privind alocarea mijloacelor financiare pentru amenajarea acestor puncte. De asemenea, sunt inspectate toate subsolurile. S-au desfăşurat exerciţii de evacuare în școlile şi unitățile publice ale oraşului”, a menţionat primarul.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1007


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți