Politică
Redactor: Elvira Chilaru
10 iunie 2019

Alegeri parlamentare: Maghiarii din Transcarpatia nu au ajuns la un numitor cu partidul lui Volodimir Zelenski și Blocul de Opoziție

Alegeri parlamentare: Maghiarii din Transcarpatia nu au ajuns la un numitor cu partidul lui Volodimir Zelenski și Blocul de Opoziție

La ședința  Prezidiului KMKS (Societatea culturii  maghiarilor din  Transcarpatia), la Beregovo,  Vasyl Brenzovych, deputatul poporului din Ucraina a dat publicității numele candidaților din partea organizației și partidului,  care vor participa în mod independent la alegerile parlamentare din Ucraina.

Printre altele el a  anunțat decizia Prezidiului KMKS referitor la cei trei principali candidați ai ungurilor din Ucraina: Josef Bartho va candida  în circumscripția electorală centrată în Ujgorod (№68), Géza Gulácsi – circumscripția centrală din orașul Mucacevo  (№69), iar Brenzovych - în districtul №73 (centrul – în orașul  Vinogradiv). În cadrul conferinței, candidaturile lor au fost aprobate în unanimitate.

Toate aceste trei circumscripții includ, de asemenea, localități populate de etnici maghiari, dar, totuși, majoritatea alegătorilor  în aceste circumscripții sunt ucraineni.

În raportul său, Brenzovych Vasyl  a spus că KMKS a purtat negocieri cu Vladimir Zelensky (partdul  „Sluga  poporului“ ) și blocul din  opoziție – «Za  jîttea»(Pentru viață) , pentru  eforturi comune  în campania  electorală, dar  un consens cu aceste forte politice n-a putut fi atins. Prin urmare, organizația care reprezintă maghiarii din Transcarpatia  a adoptat decizia de a participa la alegeri  independent.

Brenzovych a spus  că KMKS are o experiență destul de vastă în campaniile electorale  și se vor  depune toate eforturile pentru a mobiliza alegătorii de naționalitate maghiară. El a spus  că este important ca cât mai mulți maghiari din Transcarpatia să vină  la urne - doar atunci vor avea șansa de a câștiga. KMKS, de asemenea, în prezent negociază cu partenerii săi din Partidul Democrat al Maghiarilor din Ucraina,  privind cooperarea în continuare și sprijin în timpul procesului electoral.

Principalul obstacol pentru obtinerea maghiarilor din  Transcarpatia șansei de avea propriii reprezentanți în Parlamentul Ucrainei în KMKS se crede, că  este faptul, că până în present n-a fost creat așa-numitul distric  Prytysyanskyy (localitățile de pe malurile Tisei),  unde numărul de alegători maghiari ar fi prevalat. O astfel de oportunitate este garantată reprezentanților minorităților naționale prin Constituția Ucrainei și Legea electorală. Cu toate acestea, în ciuda tuturor eforturilor,  un  astfel de district nu a fost încă creat. KMKS a adoptat o decizie  relevantă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 647

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți